© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Ribji file z limonovo skorjico z rožmarinom

Limona in rožmarin ribo le še izpopolnita.

Ribji file z limonovo skorjico z rožmarinom

Limona in rožmarin ribo le še izpopolnita.

Čas priprave 18 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
lemon and rosemary crusted fish fillets

Sestavine

  • 4 fileji poljubne bele ribe (npr. oslič)
  • 2 žlici svežih rožmarinovih iglic ali 1 žlica posušenih
  • 50 g sredice belega kruha
  • naribana lupina 2 limon
  • 2 žlici oljčnega olja
  • sol
  • krhlji limone, ko postrežemo
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 4 fileji poljubne bele ribe (npr. oslič)
  • 2 žlici svežih rožmarinovih iglic ali 1 žlica posušenih
  • 50 g sredice belega kruha
  • naribana lupina 2 limon
  • 2 žlici oljčnega olja
  • sol
  • krhlji limone, ko postrežemo

Postopek

1

Vključimo žar v pečici. Pekač premažemo z žlico olja. Ribje fileje solimo in položimo v pekač s kožno stranjo navzgor. Pod segretim žarom jih pečemo 4 minute. Medtem v sekljalniku hitro sesekljamo nadrobljen kruh z rožmarinom, limonovo lupino in soljo v drobtine.

2

Ribo obrnemo in vsak file obložimo s četrtino drobtin. Pritisnemo, da se drobtine sprimejo. Pokapljamo z oljčnim oljem in pečemo pod žarom še 4 minute, da se riba do konca speče in je skorjica lepo zapečena. Postrežemo s pečenim mladim krompirjem.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.