
Kaj boste skuhali danes?
Ribji file z limonovo skorjico z rožmarinom
Limona in rožmarin ribo le še izpopolnita.
Ribji file z limonovo skorjico z rožmarinom
Limona in rožmarin ribo le še izpopolnita.

Sestavine
- 4 fileji poljubne bele ribe (npr. oslič)
- 2 žlici svežih rožmarinovih iglic ali 1 žlica posušenih
- 50 g sredice belega kruha
- naribana lupina 2 limon
- 2 žlici oljčnega olja
- sol
- krhlji limone, ko postrežemo

Tako preproste, da so gotove v 30 minutah, a okus vas bo osvojil
Najprej je svetovni splet osvojil 'Marry Me' piščanec, sledile so 'Marry Me' testenine. Kakšno 'za oženit' dobro jed si še lahko obetamo?

Porabite fige in kruh s tem božanskim narastkom
Z drevesa ste pobrali zadnje fige, v kuhinji pa imate višek kruha, s katerim ne veste kaj storiti. Odlično! Imamo recept za vas, ki bo posrkbel, da ničesar ne zavržete.

Pečena paprika: trik, kako ohraniti njen okus tudi po sezoni
Okus po pečeni papriki je ultimativni poletni okus. Ko poletje mine, je ta aroma tista, ki jo najbolj pogrešamo. S tem receptom si lahko ta priljubljeni okus shranite.
Sestavine
- 4 fileji poljubne bele ribe (npr. oslič)
- 2 žlici svežih rožmarinovih iglic ali 1 žlica posušenih
- 50 g sredice belega kruha
- naribana lupina 2 limon
- 2 žlici oljčnega olja
- sol
- krhlji limone, ko postrežemo
Postopek
Vključimo žar v pečici. Pekač premažemo z žlico olja. Ribje fileje solimo in položimo v pekač s kožno stranjo navzgor. Pod segretim žarom jih pečemo 4 minute. Medtem v sekljalniku hitro sesekljamo nadrobljen kruh z rožmarinom, limonovo lupino in soljo v drobtine.
Ribo obrnemo in vsak file obložimo s četrtino drobtin. Pritisnemo, da se drobtine sprimejo. Pokapljamo z oljčnim oljem in pečemo pod žarom še 4 minute, da se riba do konca speče in je skorjica lepo zapečena. Postrežemo s pečenim mladim krompirjem.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
»Rižota« iz ostrigarjev z rdečo čebulo in hrustljavim krompirjem
Ostrigarji, jurčki, šitake, enoki ... prava gobja poslastica
Marelični zavitek z nektarinami
Nadevane sardele po sicilijansko
Sardele so lahko prava poslastica – tele zvite sicilijanske lepotice pa so naravnost božanske!