Kaj boste skuhali danes?
Ribji file z limonovo skorjico z rožmarinom
Limona in rožmarin ribo le še izpopolnita.
Ribji file z limonovo skorjico z rožmarinom
Limona in rožmarin ribo le še izpopolnita.
Sestavine
- 4 fileji poljubne bele ribe (npr. oslič)
- 2 žlici svežih rožmarinovih iglic ali 1 žlica posušenih
- 50 g sredice belega kruha
- naribana lupina 2 limon
- 2 žlici oljčnega olja
- sol
- krhlji limone, ko postrežemo
Čas za mehurčke: spremljava za brunch v originalni in božični različici
Mimoza, preprost, a učinkovit koktajl iz penečega vina in pomarančnega soka, je hitro postala priljubljena stalnica poznih zajtrkov in popoldanskih zabav.
Top nasveti za pijače na zabavah
Vsaj tako pomembna kot izbira prigrizkov in glavnega menija, je ponudba pijače na praznični zabavi.
Če ste naveličani klasičnih krompirjevih prilog, vas bo ta navdušila
Gratin dauphinois oziroma dofineški krompir je tista praznična priloga, ki preseneti prav vse – tudi tiste, ki mislijo, da jih krompir ne more več navdušiti.
Sestavine
- 4 fileji poljubne bele ribe (npr. oslič)
- 2 žlici svežih rožmarinovih iglic ali 1 žlica posušenih
- 50 g sredice belega kruha
- naribana lupina 2 limon
- 2 žlici oljčnega olja
- sol
- krhlji limone, ko postrežemo
Postopek
Vključimo žar v pečici. Pekač premažemo z žlico olja. Ribje fileje solimo in položimo v pekač s kožno stranjo navzgor. Pod segretim žarom jih pečemo 4 minute. Medtem v sekljalniku hitro sesekljamo nadrobljen kruh z rožmarinom, limonovo lupino in soljo v drobtine.
Ribo obrnemo in vsak file obložimo s četrtino drobtin. Pritisnemo, da se drobtine sprimejo. Pokapljamo z oljčnim oljem in pečemo pod žarom še 4 minute, da se riba do konca speče in je skorjica lepo zapečena. Postrežemo s pečenim mladim krompirjem.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Ananasov kolač s sladkornim posipom
Fige s parmezanom in prelivom iz rdečega popra
Hitra okusna solata s figami in parmezanom