
Zapečen sladki krompir s špinačo
Lahko ga postrežemo kot glavno jed ali kot spremljavo telečjim ali jagnječjim zarebrnicam.
Zapečen sladki krompir s špinačo
Lahko ga postrežemo kot glavno jed ali kot spremljavo telečjim ali jagnječjim zarebrnicam.

Sestavine
- 3 dl sladke smetane
- 1 strok česna
- 2 vejici timijana ali rožmarina
- 250 g zamrznjene špinače
- ščepec sveže mletega muškatnega oreška
- sol
- poper
- 850 g sladkega krompirja
- 3 žlice naribanega parmezana
- maslo za pekač

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 3 dl sladke smetane
- 1 strok česna
- 2 vejici timijana ali rožmarina
- 250 g zamrznjene špinače
- ščepec sveže mletega muškatnega oreška
- sol
- poper
- 850 g sladkega krompirja
- 3 žlice naribanega parmezana
- maslo za pekač
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C. V kozico vlijemo smetano, dodamo olupljen strok česna in timijan ali rožmarin in počasi segrevamo, da skoraj zavre. Ugasnemo ogenj in pustimo, da se smetana navzame okusov.
Špinačo damo v cedilo, jo prelijemo z vrelo vodo in nekaj minut pustimo, da se odcedi, nato pa še dodatno iztisnemo čim več preostale vode. Začinimo jo s soljo, poprom in muškatnim oreškom. Sladki krompir olupimo, narežemo na 3 mm tanke rezine in solimo.
Pekač obilno premažemo z maslom in po dnu razporedimo polovico sladkega krompirja. Nanj razporedimo špinačo in jo pokrijemo s preostalim krompirjem. Skozi cedilo zalijemo s smetano (da prestrežemo česen in dišavnice) in potresemo s parmezanom. Pečemo 45 do 50 minut.
Nasvet
To jed lahko postrežemo kot samostojno brezmesno jed ali pa kot prilogo telečjim ali jagnječjim zarebrnicam, pečenim na žaru in začinjenim s timijanom ali rožmarinom. Ko so pečene, jih pustite 5 minut počivati, nato jih postrezite s pripravljeno prilogo in skledo zelene solate.