Romana Tomc na Tradicionalnem slovenskem zajtrku v vrtcu Jurček v Grosupljem


Evropska poslanka Romana Tomc se je včeraj, ob Dnevu slovenske hrane, pridružila skupini otrok iz Vrtca Jurček na Tradicionalnem slovenskem zajtrku. Ob obisku je poudarila: »Mladi se danes premalo zavedajo, od kod je prišla hrana, ki so jo dobili na krožniku, koliko truda je bilo v pridelavo vloženega. S projekti, kot je Tradicionalni slovenski zajtrk, je mladim na zanimiv in sproščen način predstavljen pomen zdrave in domače hrane.«
Dan slovenske hrane je projekt, namenjen podpori slovenskim pridelovalcem hrane, spodbujanju domače oskrbe ter ozaveščanju o zajtrku kot pomembnem obroku dneva. V projekt Tradicionalnega slovenskega zajtrka so vključeni slovenski vrtci, osnovne šole in druge institucije. Otrokom ponudijo zdrav slovenski zajtrk, sestavljen iz masla, mleka, medu, kruha in jabolka.
S projektom poteka ozaveščanje o pomembnosti ohranjanja čistega, zdravega okolja, ter ohranjanja podeželja in dejavnosti na kmetijskem področju: »Če bi bila volja, bi bilo lahko na krožnikih v šolah, vrtcih in doma več slovenske hrane. Predpisi tega ne preprečujejo, samo uporabljati jih je treba znati.«
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se