Svet24
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

FerFud razdelil okoli 22.000 finih grižljajev po pravični ceni


M. M., STA
5. 11. 2015, 16.10
Posodobljeno
02. 12. 2015 · 13:10
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

f_11.jpg
M. L.-S., arhiv DL
Šef Mitja Horvat (levo) in njegova desna roka Janez Karlin (Foto: M. L.-S., arhiv DL)

##IMAGE-3632558##

Modri ulični tovornjaček dobrodelnega kulinaričnega projekta FerFud, ki je med drugim obiskal tudi Kočevje, Metliko in Novo mesto, bo danes sklenil svoje letošnje popotovanje po slovenskih krajih. Od junija letos sta kuharja Mitja Horvat in Janez Karlin z njim obiskala 85 dogodkov in razdelila 21.250 grižljajev, danes pa bosta še enkrat prekrižarila Slovenijo.

FerFud ponuja "fine grižljaje po fer ceni", za katere vsak odšteje, kolikor želi. Vsa zbrana sredstva pa gredo v projekt Botrstvo. Od junija je modri tovornjaček prepotoval več kot 13.000 kilometrov, danes pa je zajtrk ponudil na Ptuju, malico v Mariboru, za čas kosila od 12.30 do 13. ure bo na Krekovem trgu v Celju, za popoldansko malico od 15.30 do 16. ure pa na Glavnem trgu v Kranju.

Zaključno večerjo bosta mlada kuharja priredila drevi med 18. in 20. uri na ljubljanski tržnici pred Mesarskim mostom v Ljubljani. Ob koncu zadnje letošnje vožnje bosta zbrane prihodke predala Aniti Ogulin iz Zveze prijateljev mladine Moste Polje za projekt Botrstvo v Sloveniji, so sporočili iz ekipe projekta FerFud.

V petih mesecih sta Horvat in Karlin, ki sta jedi iz Hoferjevih sestavin pripravljala pod mentorstvom kuharskega mojstra Luke Jezerška, sodelovala na 85 različnih dogodkih. Ponujala sta 17 različnih jedi in razdelila skupaj 21.250 grižljajev. Na današnji rekordni vožnji nameravata postreči še 900 porcij. Za grižljaje bodo gostje tudi tokrat odšteli, kolikor bodo želeli.

V svoji letošnji prvi sezoni FerFuda sta kuharja za pripravo 2665 kranjskih pastircev, 3105 šugolent, 2695 malinčic, 2665 podeželjk, 1375 lenčic, 1235 planinolent, 2300 porcij čežmorna, 1400 jabolčink in 3450 kmečkih poštokelj porabila skoraj 3000 slovenskih bio jajc, okoli 160 kilogramov bio zamrznjenih kozic, približno 80 kilogramov instant polente in 180 kilogramov kranjskih klobas. Olupila in porabila sta 230 kilogramov krompirja in 120 kilogramov malin.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.