© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Porova juha z gorgonzolo


Jana
13. 1. 2011, 14.17
Posodobljeno
09. 08. 2017 · 09:58
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Zelo dobra zimska juhica ...

Porova juha z gorgonzolo

Za 4 osebe


Priprava: 30 minut

Sestavine: 750 g pora * 250 g krompirja * 1 žlica masla * 1 liter mesne ali zelenjavne juhe iz kocke * 1 šopek peteršilja * 200 g gorgonzole * sol * sveže mleti beli poper.

Priprava: Por očistimo in mu odstranimo temno zelene dele. Stebla podolžno zarežemo in pod tekočo vodo izmijemo morebitno umazanijo izmed listov. Por nato narežemo na tanke obročke. Krompir olupimo, umijemo in narežemo na kockice. V veliki kozici na zmernem ognju segrevamo maslo, da se razpusti. Dodamo por in krompir ter med mešanjem pražimo 2 minuti. Zalijemo z juho. V pokriti posodi naj vse skupaj počasi vre 15 minut oziroma toliko časa, da se krompir zmehča. Peteršilj oplaknemo, otresemo in na drobno sesekljamo. Gorgonzoli obrežemo skorjo, sir pa narežemo na kockice. Peteršilj in gorgonzolo damo v juho ter mešamo toliko časa, da se sir razpusti. Solimo in popramo po okusu. K juhi ponudimo na maslu opečene kruhove kockice.

Preberite še

Nasvet: Por je hitro kuhan, običajno zadostuje že 15 minut, če ga narežemo na tanke obročke, pa še manj.

E-novice · Novice

Jana

Prijavite se na e-novice in ostanite na tekočem z najpomembnejšimi dogodki doma in po svetu.

Hvala za prijavo!

Na vaš e-naslov smo poslali sporočilo s potrditveno povezavo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.