Preženite prehlad z milijonsko juho
V teh dneh nas z vseh strani prepričujejo z raznolikimi sredstvi za boj proti prehladu, a mi že od vrtca prisegamo le na krožnik tople milijonske juhe.

Na siv in mrzel dan, ko nam pušča nos ali praska po grlu, ko nas boli trebuh ali pa se ne počutimo čisto pravi, nam na pomoč priskoči milijonska juha. Jed, prežeta z nostalgijo, nas potolaži in okrepča, da pozabimo na vse skrbi.
Zakaj milijonska
Nihče ne ve zagotovo, a po predvidevanjih se tako imenuje, ker v njej plava na milijone drobnih koščkov zdroba, jajc in zelenjave. Ali pa, ker se po tem, ko jo pojemo, počutimo, da bi lahko premikali gore in se lotili milijona opravkov.
Preprost recept, milijon prilagoditev
Sestavine:
- 40 g masla
- 250 g korenja
- 70 g pšeničnega zdroba
- 1,5 litra vode ali jušne osnove
- 2 jajci
- sol
- svež peteršilj (ko postrežemo)
Osnovni recept predvideva, da na maslu popražimo nariban korenček, dodamo zdrob in prilijemo vodo ali jušno osnovo. Juho solimo, ko nežno vre, pa v nežnem curku prilijemo še razžvrkljani jajci. Milijonsko juho postrežemo s sesekljanim peteršiljem.

Poleg korenja lahko dodamo še čebulo, por, kolerabo, pšenični zdrob lahko zamenjamo za koruznega ali pirinega, nekatere sodobne različice pa vključujejo celo ingver, ki se lepo poda okusu korenja.
Na dan, ko bi se želeli pogreti in potolažiti, izberite milijonsko juho in svet se bo hitro zdel lepši.
E-novice · Kulinarika
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se