Domače bajadere, ki jih lahko jeste za zajtrk
Kultno sladico smo pripravili malo drugače – rezultat je odličen!

Le kdo ne pozna kultne bajadere? To je sladica, ki smo jo običajno skupaj z zavitkom kave prinesli na obisk in upali, da jo bodo gostitelji čim prej odprli, da se lahko sladkamo tudi mi.
Kaj hitro smo iznašli celo vrsto receptov za domačo bajadero iz mletih piškotov, oreščkov, masla, kakava in čokolade. Tokrat pa smo se poigrali s klasičnim receptom in pripravili hranljivo različico bajadere, ki je zapovrh še veganska (čeprav tega ne bo opazil nihče).
Nove sestavine za klasični okus
Se spomnite kupljenih bajader? Kaj pa domače različice? Kultno sladico smo pripravili malo drugače – rezultat je odličen!
Bajadere v novi preobleki
Beli sladkor sta zamenjala rjavi in kokosov sladkor, piškote so zamenjali ovseni kosmiči, kakav pa sočni mesnati datlji vrste medjool (lahko uporabite tudi slive ali drugo vrsto datljev, a če so presuhi, jih prej namočite za vsaj eno uro).
S takimi sestavinami je bajadera zlahka tudi okusen zajtrk in to štejemo kot velik uspeh.

E-novice · Kulinarika
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se