Kulinarika / stran 27
Idealen brunch za dneve brez mesa
Včasih si zjutraj preprosto zaželimo nekaj bolj lahkotnega, zelenega in brezmesnega – a obenem polnega okusov in energije.
Pozabite na kupljene cmoke – tale recept vas bo čisto prevzel
Po tem receptu cmoki z marelicami vedno uspejo tako, kot jih je delala babica
Recept, s katerim boste tudi vi ohranjali domačo kulinarično dediščino
Bel prt, na njem pa sveže pečena belokranjska pogača, ki žari kot sonce. Zdi se kot razglednica iz preteklosti, a prav je, da jo ohranimo za prihodnje rodove.
Poletje je čas za … paprike na 1001 način
V toplih mesecih paprika ni le nepogrešljiv del zelenjavnega vrta, ampak tudi ena najbolj priljubljenih sestavin v poletni kulinariki.
Kakšna je razlika med marmelado in džemom?
Sezonsko sadje počasi zori in ker ga bo marsikje preveč, da bi ga lahko pojedli, se ga splača skuhati v sladek namaz. Bo to marmelada ali džem?
Še vedno ne veste, kaj je ghee? Pripravite ga lahko tudi sami
Prečiščeno maslo je čista maščoba, pridobljena iz masla, brez vseh trdnih delcev (ogljikovih hidratov, beljakovin, holesterola in vode). Odlično je za pripravo različnih omak, kot je na primer holandska omaka.
Viralna pita, ki navdušuje z okusom in nizkimi kalorijami
Spanakopita, znana grška pita s špinačo in feto, slovi po hrustljavosti in bogatem okusu. Za manj kalorično različico smo za vas poiskali viralni recept.
Še en okusen način, da porabite bučke z vrta
Če se vam je na vrtu nabralo preveč bučk – predvsem tistih, ki so vam med dopustom ušle izpod nadzora – jih lahko uporabite nekoliko drugače kot običajno.
5 preprostih kosil za lažje načrtovanje tedna
Si želite, da bi kdo za vas oblikoval tedenski jedilnik in ne bi bilo treba vsak dan iskati novih idej za obroke? Naj vam pomagamo z izborom okusnih kosil.
Sladki skutni njoki z robidami
Zakaj bi njoke vedno pripravljali samo slane. Odlično se ujamejo tudi z robidovo omako ter drobljencem iz drobtin in mletih mandljev.
Kaj bo danes za kosilo? Tole odlično jed smo izbrali za vas
Dovolite nam, da vam tu in tam pomagamo razrešiti večno dilemo – kaj bo za kosilo. Izbrali smo odlično kosilo s piščancem, pripravljeno v manj kot 45 minutah.
6 božanskih sladic z robidnicami
Sezona robidnic je tu. Da pa ne bo zmanjkalo inspiracije, si oglejte te okusne recepte, s katerimi jih bo še kako hitro zmanjkalo.
Popoln kolač za konec poletja: bløtkake
Bløtkake je norveški kolač, ki nas je navdušil s preprosto pripravo, kremnim okusom in svežino sezonskega sadja. Tu je recept, h kateremu se bomo večkrat vrnili.
Puhasta zvezda italijanske kuhinje: Kako doma speči popolno fokačo?
Fokača – italijanski ploščati kruh, poln okusa in vonja po olivnem olju, rožmarinu in paradižnikih. Idealna za malico, prilogo ali piknik.
Najprej pivo, potem še vse ostalo
Pivnica Lipnik je pred praznovanjem 30. obletnice.
Marmelada je trda, kaj pa sedaj?
"Skuhala sem marmelado iz mešanega sadja in jo vložila v kozarčke, vendar je zelo čvrsta. Kaj bi lahko bi razlog za to? In kako jo lahko razredčim, da bo lepo mazljiva?"
Sobotni recept: Jogurtov riž s sadjem
To je še en recept, v katerem lahko porabite sezonsko sadje z vrta.
Zadnja priložnost za lubenico
Sladka, osvežilna in tako vsestranska – to je lubenica, ki jo lahko z malo domišljije spremenimo v čudovite poletne jedi.
Revna paradižnikova omaka, ki navdušuje
Človek potoži, da ima preveč paradižnikov. Pa mu kolega reče, ni panike, bova skuhala šalšo. Potem tretji doda, da dajmo potem prirediti kar tekmovanje!
Recepti za poletna druženja: Hitri prigrizki iz listnatega testa
Poletna druženja so še posebej prijetna. Toliko bolj, če se na mizi znajde kak dober prigrizek. Nekaj, kar navduši goste, nam pa ne vzame preveč časa za pripravo. Pri tokratnih receptih lahko brez slabe vesti uporabite kar kupljeno listnato testo ali testo za pico. Tekst: L. J. Foto: PROFIMEDIA