© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kulinarika / stran 27

chocolate-mousse-with-blueberries-blackberries-cup-coffee-dark-background-scaled_1115x560_acf_cropped_1115x560_acf_cropped

Najboljši recepti s čokolado

Čokoladne sladice so med najpriljubljenejšimi na svetu. Nič ne bomo izgubljali besed, ampak se kar lotimo - najprej izbora recepta in potem še priprave.

Manca Kraševec
20. 3. 2025
933094_chef.jpg

Chef leta je Tomaž Kavčič z Zemona!

Gastronomski vodnik Gault&Millau je sinoči na prireditvi GALAma v ljubljanski Festivalni dvorani Tomaža Kavčiča iz gostilne Pri Lojzetu na Zemonu imenoval za kuharskega mojstra leta 2025. V sedmih izdajah je to drugi tovrstni naslov za primorske mojstre, leta 2018 so ga premierno pripeli Ani Roš iz Hiše Franko.

Sašo Dravinec
19. 3. 2025, 09.03
zmagoslavje-2025_1115x560_acf_cropped

Najboljše restavracije 2025

V 7. izdaji priznanega kulinaričnega vodnika Gault&Millau so slovenski kuharji znova dokazali, kako močna je slovenska kulinarična scena. Med prejemniki 4 kap, najvišjega priznanja, je 13 restavracij, 3 kape je prejelo kar 31 restavracij. Chef leta za 2025 je Tomaž Kavčič z Dvorca Zemono, someljejka leta pa Nina Bratovž iz restavracije JB.

urska
19. 3. 2025
Hotel-Plesnik-Blaz-Lah_1115x560_acf_cropped

Nova kulinarična pridobitev Logarske doline: Restavracija Plesnik

Logarsko dolino na kulinarični fine-dining zemljevid postavljata chefa Janez Bratovž in Tom Čopar. Nova Restavracija Plesnik v enem najlepših butičnih alpskih hotelov pri nas, Hotelu Plesnik, je minuli konec tedna sprejela prve goste in navdušila. Pristni okusi iz osrčja Logarske doline, okusi tamkajšnje narave, so mojstrsko prepleteni zaživeli v vrhunskih jedeh.

Urška Petelin
18. 3. 2025

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.