Kulinarika / stran 28
Najprej pivo, potem še vse ostalo
Pivnica Lipnik je pred praznovanjem 30. obletnice.
Marmelada je trda, kaj pa sedaj?
"Skuhala sem marmelado iz mešanega sadja in jo vložila v kozarčke, vendar je zelo čvrsta. Kaj bi lahko bi razlog za to? In kako jo lahko razredčim, da bo lepo mazljiva?"
Sobotni recept: Jogurtov riž s sadjem
To je še en recept, v katerem lahko porabite sezonsko sadje z vrta.
Zadnja priložnost za lubenico
Sladka, osvežilna in tako vsestranska – to je lubenica, ki jo lahko z malo domišljije spremenimo v čudovite poletne jedi.
Revna paradižnikova omaka, ki navdušuje
Človek potoži, da ima preveč paradižnikov. Pa mu kolega reče, ni panike, bova skuhala šalšo. Potem tretji doda, da dajmo potem prirediti kar tekmovanje!
Recepti za poletna druženja: Hitri prigrizki iz listnatega testa
Poletna druženja so še posebej prijetna. Toliko bolj, če se na mizi znajde kak dober prigrizek. Nekaj, kar navduši goste, nam pa ne vzame preveč časa za pripravo. Pri tokratnih receptih lahko brez slabe vesti uporabite kar kupljeno listnato testo ali testo za pico. Tekst: L. J. Foto: PROFIMEDIA
Kisla piva za poletno osvežitev
Vročina, dolgi večeri in sproščena druženja v senci kar kličejo po pijači, ki je osvežilna in posebna. Med pestrim svetom piva vse več pozornosti dobivajo tako imenovana kisla piva, ki jih prepoznamo po oznaki sour – značilna so po kiselkastem, svežem okusu in so vse prej kot običajna.
Wild West Fest on Fire pritegne vsako leto več obiskovalcev
Festival kulture countrija, kavbojskih plesov in BBQ kulinarike ob Zbiljskem jezeru navdušil največjo množico doslej
To je naš vikend izbor za slastne jedi s svežim paradižnikom
Nov vikend, novi recepti. Tokrat smo izbrskali še tri malo drugačne recepte s paradižnikom, ki ga na vrtu kar ne zmanjka. Le kateri bo postal vaš najljubši?
Priprava rib na žaru ni nobena znanost
Ko razmišljamo o poletnem dopustu, si običajno predstavljamo čisto modro morje, divjo sredozemsko naravo in seveda vonj po ribah na žaru. A rib ne pečemo le na morju – z enakim užitkom jih pripravimo tudi doma, na vrtu, terasi ali balkonu.
Božanska brezmesna pečenka, ki navduši tudi mesojedce
Če mislite, da so pečenke rezervirane samo za mesne jedi, se motite. Fižolova pečenka s pistacijami in kremnim feta nadevom je dokaz, da je lahko brezmesna jed hkrati nasitna, slastna in polna razkošnih okusov.
Okusi Jadrana: skrivnost dobre komiške pogače
Danes nas okusi vlečejo v Dalmacijo, natančneje na otok Vis, kjer že od nekdaj pripravljajo slavno in slastno komiško pogačo.
Kako pripraviti zdrave marmelade brez odvečnih kalorij
Dnevi, ko smo sadje za kompote in marmelade izdatno zasipali s sladkorjem, so minili.
To so triki za pripravo popolne hobotnice
Hobotnica je ena tistih sestavin, ki marsikomu vzbudi kanček spoštovanja, morda celo strahu. A ko enkrat osvojimo nekaj osnovnih pravil, se pred nami odpre svet neverjetnih okusov in tekstur, ki jih je skoraj škoda zapraviti s preprostim kuhanjem.
Lahko bi sledil trendom in imel tako vse, a je šel svojo pot
Jure Tomič je chef brez primere. Karizmatičen, samosvoj, razigran, a z obema nogama vedno trdno na tleh.
Znane testenine malce drugače
Vsi smo že slišali rek, da gre ljubezen skozi želodec. A te testenine, ki jih poznamo skoraj vsi, so pravi dokaz tega. Preberite si recept za prilagojeno, a nič manj priljubljeno različico.
Postanite slaščičarski mojstri tudi vi: temperiranje čokolade
Vas je kdaj pritegnil lesketajoči se praline? Vabljiv svilnat lesk ustvarimo s temperiranjem čokolade. Brez skrbi, ni tako zahtevno, kot se zdi na prvi pogled.
Majhne ribe, velik užitek: najboljši načini za pripravo sardel
Bralka nas je povprašala: "Na vaši strani sem prebrala, da so modre ribe celo bolj zdrave od belih, zato bi jih rada pripravila večkrat. Kako lahko pripravim sardone ali sardele in kako vem, da so ribe zares sveže?"
Okusna ozimnica Alenke Resinovič Reze
Alenka Resinovič Reza, nekdanja voditeljica, danes mojstrica kulinarike, razkriva svoje najljubše recepte za ozimnico, ki navdušujejo še tako zahtevne brbončice.
Poletno sadje: triki za prebavo in manj napihnjenosti
Poletje je čas sočnega sadja. Lubenice, breskve, marelice, češnje in jagode nas osvežijo ter poskrbijo za naravno sladkobo v vročih dneh. A pri nekaterih ljudeh lahko obilno uživanje sadja povzroči občutek napihnjenosti, tiščanja v trebuhu ali celo vetrove. Razlog se skriva v vsebnosti naravnih sladkorjev, vlaknin in vode, pa tudi v tem, kako sadje kombiniramo med seboj in s preostalo hrano.