© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kulinarika / stran 28

rabarbarina-marmelada-z-ingverjem_558x620_acf_cropped

Marmelada je trda, kaj pa sedaj?

"Skuhala sem marmelado iz mešanega sadja in jo vložila v kozarčke, vendar je zelo čvrsta. Kaj bi lahko bi razlog za to? In kako jo lahko razredčim, da bo lepo mazljiva?"

Eva Lunc
23. 8. 2025, 15.50
poletni-prigrizki

Recepti za poletna druženja: Hitri prigrizki iz listnatega testa

Poletna druženja so še posebej prijetna. Toliko bolj, če se na mizi znajde kak dober prigrizek. Nekaj, kar navduši goste, nam pa ne vzame preveč časa za pripravo. Pri tokratnih receptih lahko brez slabe vesti uporabite kar kupljeno listnato testo ali testo za pico. Tekst: L. J. Foto: PROFIMEDIA

Lara Jelen
23. 8. 2025, 06.06
pivo, pijace

Kisla piva za poletno osvežitev

Vročina, dolgi večeri in sproščena druženja v senci kar kličejo po pijači, ki je osvežilna in posebna. Med pestrim svetom piva vse več pozornosti dobivajo tako imenovana kisla piva, ki jih prepoznamo po oznaki sour – značilna so po kiselkastem, svežem okusu in so vse prej kot običajna.

Andrej Colarič
22. 8. 2025, 16.00
ribe, zar

Priprava rib na žaru ni nobena znanost

Ko razmišljamo o poletnem dopustu, si običajno predstavljamo čisto modro morje, divjo sredozemsko naravo in seveda vonj po ribah na žaru. A rib ne pečemo le na morju – z enakim užitkom jih pripravimo tudi doma, na vrtu, terasi ali balkonu.

Meta Vražič
22. 8. 2025, 06.00
hobotnica na žaru po italijansko

To so triki za pripravo popolne hobotnice

Hobotnica je ena tistih sestavin, ki marsikomu vzbudi kanček spoštovanja, morda celo strahu. A ko enkrat osvojimo nekaj osnovnih pravil, se pred nami odpre svet neverjetnih okusov in tekstur, ki jih je skoraj škoda zapraviti s preprostim kuhanjem.

Uredništvo
20. 8. 2025, 12.00
alfredo, chicken-alfredo

Znane testenine malce drugače

Vsi smo že slišali rek, da gre ljubezen skozi želodec. A te testenine, ki jih poznamo skoraj vsi, so pravi dokaz tega. Preberite si recept za prilagojeno, a nič manj priljubljeno različico.

Uredništvo
19. 8. 2025, 16.00
reza.jpg

Okusna ozimnica Alenke Resinovič Reze

Alenka Resinovič Reza, nekdanja voditeljica, danes mojstrica kulinarike, razkriva svoje najljubše recepte za ozimnico, ki navdušujejo še tako zahtevne brbončice.

Andreja Comino
18. 8. 2025, 08.00
profimedia-0303064651.jpg

Poletno sadje: triki za prebavo in manj napihnjenosti

Poletje je čas sočnega sadja. Lubenice, breskve, marelice, češnje in jagode nas osvežijo ter poskrbijo za naravno sladkobo v vročih dneh. A pri nekaterih ljudeh lahko obilno uživanje sadja povzroči občutek napihnjenosti, tiščanja v trebuhu ali celo vetrove. Razlog se skriva v vsebnosti naravnih sladkorjev, vlaknin in vode, pa tudi v tem, kako sadje kombiniramo med seboj in s preostalo hrano.

Uredništvo
18. 8. 2025, 07.00

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.