
Kulinarika / stran 29

Marca bo ponovno potekal najokusnejši teden pomladi
Rezervacije se začnejo v ponedeljek, 10. marca.

S tem dodatkom bo priljubljena sladica navdušila
Buhtlje imamo tako radi, da smo jih vzeli kar za svoje, čeprav v resnici izvirajo iz Češke. Če jim dodamo čokolado, pa ljubitelje sladkega še bolj navdušijo.

Preprosti recepti za hitro kosilo s testeninami
S testeninami lahko naredimo res okusne jedi, ki se jim je težko upreti.

Dubajski čokoladni flancati kuharice Ane
Ana Žontar Kristanc, ki jo bralci poznate tudi pod njeno kulinarično znamko Anina kuhinja, pri snovanju pustnih receptov misli na vse.

Po čričkih in kobilicah so zdaj v naši hrani dovoljeni še mokarji
Najpomembnejše vprašanje tistih, ki žuželk ne želijo v svoji prehrani, je, kako bomo sploh vedeli, v katerih izdelkih so.

Žafran je nekoč slovel kot zdravilo, danes kot začimba
Poleg navadnih zvončkov in kronic na sprehodu vidimo tudi žafrane. Mnogi jih poznajo pod imenom krokusi, ki je njihovo latinsko ime.

Kaj podariti za materinski dan?
Materinski dan je priložnost, da svojim mamam izkažemo hvaležnost in ljubezen. Ne glede na to, ali prisegate na klasična darila ali želite presenetiti z nečim unikatnim, je najpomembneje, da darilo prihaja iz srca.

Naš zimski hit: solata s hruško
Sveže zelenjave nikoli ne pojemo preveč, še posebej ne pozimi. Pripravimo jo na različne načine, da bo vsem všeč in bo šla v slast tudi izbirčnežem. Tokratna preprosta solata je pri nas pravi hit vso zimo.

Hitro pripravljeno: sočna čokoladno-pomarančna torta
Skrivnost sočnosti te torte je, da v testo dodamo skuto. Ne ustrašite se, ni je niti čutiti, ko je torta pečena.

Zlati recepti grškega chefa Steliosa
Naj v vaši kuhinji zadiši po Grčiji!

Kuhanje iz ljubezni je bilo prava uspešnica
Danes so številni kuharski recepti le klik od nas. V obdobju, ko množice receptov še ni bilo mogoče najti na svetovnem spletu, smo se v medijski hiši Novi tednik in Radio Celje lotili založniškega podviga, ki je doživel neverjeten uspeh. Na podlagi priljubljene radijske oddaje Kuhajmo skupaj, ki jo je pripravljala in vodila Ivica Burnik, smo leta 1999 izdali Kuharske bukve Radia Celje, v naslednjih letih so izšla še nadaljevanja. Kot je v uvodniku prve knjige zapisala Burnikova, je bila posebnost, da te kuharice niso napisali poklicni kuharji ali ugledni kulinarični strokovnjaki: »V njej so zbrani recepti, ki so si jih v oddajah izmenjali poslušalke in poslušalci Radia Celje, ki jim je bilo skupno to, da kuhajo iz ljubezni.«

Recept za slastne domače jajčne rezance
Babičini jajčni rezanci in goveja juha. Ni boljšega, kajne? Kupljene rezance pač ne moremo postaviti ob bok domačim. Pa jih znate narediti?

Čas je za mastno in sladko sladico, ki kliče pomlad
Bliža se pustni čas, ki bo iz naših krajev pregnal zimo in prinesel pomlad. V tem času ne moremo mimo krofov in drugega ocvrtega peciva. Kaj veste o krofih?

Ena prvih solatnic je odlična izbira, ko želimo razstrupiti telo
Ali tudi vi že uživate v spomladanskih okusih motovilca? Najboljši je tisti z domačega vrta, sveže nabran, izjemno okusen. Zdaj je čas za poletno setev.

Pustni krofi, ki se topijo v ustih
Res dobrih in lepih krofov v resnici sploh ni tako težko narediti, pravijo izkušene gospodinje. Potrebujete le dober recept.


Sobotni recept: Bučkini špageti
Nadomestite navadne špagete s takimi iz zelenjave.

To je recept za jogurtovo torto Prevčeve Julije
Julija Prevc je razkrila krasen recept za jogurtovo torto, ki jo zagotovo velja pripraviti.

Popolno testo za pico, ki vedno uspe
Če še niste našli recepta, s katerim bi pripravili odlično testo za pico, potem si shranite to objavo. Verjamemo, da boste nad rezultatom navdušeni.
