Zeleni šparglji v glavni vlogi

Čvrsti sveži šparglji so za številne kraljevska zelenjava. Beli (beluši) so menda plemenitejši in dražji, zeleni, ki jih lahko gojimo tudi v domačem vrtu, pa s svojim izrazitim okusom obogatijo veliko, tudi najbolj preprostih jedi: od spomladanske zelenjavne juhe do omlete, rižote ali smetanove omake, ki se lepo prilega nežnemu piščančjemu mesu. Sezona špargljev traja približno do konca maja, zato je čas, da si jih zdaj privoščimo vsaj za pokušnjo.
Testenine s šparglji
Za 2 osebi
Priprava: 10 minut
Kuhanje: 30 minut
Sestavine: 250 g špargljev * 150 ml sladke smetane * 2 stroka česna * 50 g parmezana * 250 g širokih rezancev.
Priprava: Špargljem odrežemo morebitne olesenele konce stebla. Spodnjo tretjino stebel olupimo, glavice pa odlomimo s stebel in jih prihranimo. V manjši kozici pristavimo smetano in olupljena cela česnova stroka. Ko smetana zavre, česen odstranimo, smetana naj počaka. Stebla špargljev kuhamo v malo osoljenega kropa od štiri do pet minut oziroma toliko, da so skuhana. Odcedimo. Stebla, parmezan in zavreto smetano damo v visoko posodo in gladko zmeljemo s paličnim mešalnikom. Po navodilu z zavitka skuhamo rezance, dve minuti pred koncem kuhanja jim dodamo tudi vršičke špargljev. Počasi segrejemo smetanovo omako. Odcedimo kuhane testenine in špargljeve vršičke, stresemo jih v skledo in takoj prelijemo z vročo smetanovo omako. Potresemo z naribanim parmezanom in takoj postrežemo.
Več v Zarji št.19, 9.5.2017
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se