Velikonočna torta s svežim sadjem
Ena najbolj sočnih tort.

Sestavine: 200 g mletih piškotov + 100 g stopljenega masla + 800 g skute + 6 jajc + 1vanilin sladkor + 2 žlici koruzne moke + 200 g sladkorja v prahu + ščep soli + 1 kg svežega sadja (kivi, jagode, ananas) + 1 pest praženih mandljevih lističev za okras.
Priprava: Tortni model namažemo z maslom in obložimo s papirjem za peko. Mlete piškote zmešamo s stopljenim maslom in jih stresemo v model za peko torte (s premerom 28 centimetrov) ter na dnu poravnamo, da dobimo tortno osnovo.
V multipraktiku zmešamo skuto, dve jajci, sol, vanilin sladkor in štiri rumenjake. Posebej stepemo sneg iz štirih beljakov, dodamo sladkor v prahu in v to narahlo vmešamo koruzno moko in nato to v skutno zmes. Vlijemo v tortni model in pečemo v pečici 30 minut na 180 stopinjah Celzija. Nato torto vzamemo iz pečice, jo pokrijemo s folijo in pečemo še 1 uro na 160 stopinjah Celzija. Pečeno torto odkrijemo in jo počasi ohladimo. Nanjo naložimo umito in na koščke narezano sadje. Posujemo jo s sladkorjem v prahu in okrasimo s praženimi mandljevimi lističi.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se