Kapesante na grahovem pireju
Jana
22. 4. 2011, 14.49
Posodobljeno
Hitro in okusno!

Sestavine: pol skodelice sesekljane mlade čebule + 1 dl olivnega olja + 4 stroki česna + 3 skodelice svežega mladega graha + 1 skodelica vode + sol + poper + šopek svežega peteršilja + 2 čajni žlički nastrgane limonine lupinice + 12 kapesant + 8 velikih kozic (očiščenih in osušenih).
Priprava: Mlado čebulo sesekljamo, prepražimo na olivnem olju v ponvi, da se razpusti in še ne zarumeni; to je približno 5 minut. Dodamo umit grah, zalijemo z vodo, solimo in popramo. Pokrijemo in kuhamo približno od pet do osem minut, do mehkega. To s paličnim mešalnikom nekoliko spasiramo, vendar ne v gladko maso. Po potrebi dodamo še malo vode, solimo ali popramo. Pokrijemo in shranimo na toplo.
V ponvi segrejemo olivno olje, dodamo cele stroke česna in pražimo eno minuto, nato dodamo kapesante in kozice. Začinimo jih s soljo in poprom. Zapečemo jih na obeh straneh, da dobijo karamelno barvo in so mehke na otip. Pečemo jih od dve do štiri minute na vsaki strani, odvisno od velikosti.
Na krožnike naložimo grahov pire in nanj položimo pečene kapesante twe kozice skupaj s česnom in oljem. Posujemo z limonino lupinico in sveže nasekljanim peteršiljem.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Prijava
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se