Jana
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Čas branja 1 min.

Poletno kosilo brez kuhanja


K.K.
4. 7. 2017, 07.59
Posodobljeno
09. 08. 2017 · 10:03
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli

Shutterstock

Pride kakšen dan, ko ne utegnemo ali pa si ne želimo kuhati. Nič zato! V nekaj minutah lahko iz svežih sestavin pripravimo slasten hladni obrok: solate in solatke, kakšno hladno juho, nekaj koščkov kruha s pikantnim namazom, predvsem pa veliko zelenjave, da bo poskrbljeno ne le za okus in videz, ampak tudi za zdrave vitamine. Poletno kosilo brez kuhanja je odlična rešitev!

Izdatna solata s kruhom in avokadom

Za 4 osebe

Priprava: 20 minut

Sestavine: 800 g zrelih paradižnikov * 1 strok česna * 1,5 žlice kaper * 1 zrel avokado * 1 majhna rdeča čebula * 125 g čabate ali drugega kruha s skorjico * 4 žlice olivnega olja * 2 žlici rdečega vinskega kisa * pest bazilikinih listov.

Paradižnike prerežemo (češnjeve) ali na grobo narežemo na koščke (če so večji). Damo jih v skledo, solimo, popramo, dodamo drobno sesekljan česen, oplaknjene in odcejene kapre, olupljen in na kockice narezan avokado ter na tanko narezano čebulo. Pustimo stati 10 minut. Medtem narežemo ali natrgamo kruh na 3 cm velike koščke ter jih damo v skledo ali na velik krožnik. Kruh pokapljamo s polovico olivnega olja, s polovico kisa in nekoliko začinimo. Ko želimo postreči solato, stresemo na podlago iz kruha paradižnike in sok, ki so ga izpustili v skledi. Potresemo z narezanimi listi bazilike in pokapljamo s preostalim oljem in kisom. Rahlo premešamo in takoj ponudimo.

Več v Zarji št.27, 4.7.2017


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.