Jana
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Čas branja 1 min.

Pogača z gobicami in s korenjem


Jana
28. 3. 2011, 14.50
Posodobljeno
09. 08. 2017 · 09:58
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Slastna slana torta, ki se speče sama.

Pogača z gobicami in s korenjem


Za tortni model s premerom 26 cm
Priprava: 40 minut
Pečenje: 25 minut

Sestavine: 200 g moke in moka za delovno površino * 100 g mrzlega masla * ščepec soli * 1 jajce * poleg tega: 1 čebula * 250 g gob ostrigarjev * 250 g šampinjonov * 250 g korenja * 2 žlici olivnega olja * sol * 2 žlici masla * 150 g sladke smetane * 100 g naribanega sira * 3 jajca * 2 žlici sesekljanega peteršilja * poper * limonin sok.

Priprava: Iz moke, soli, jajca in kosmičev mrzlega masla zgnetemo krhko testo. Oblikujemo ga v kepo, zavijemo v folijo in postavimo na hladno, da počiva. Čebulo olupimo in na drobno sesekljamo. Gobe očistimo in narežemo. Korenje očistimo, olupimo in poševno narežemo na rezine. Na vročem olju in po porcijah popečemo gobe, nato jih solimo. Korenje in čebulo pražimo na razgretem maslu 5 minut. Pečico ogrejemo na 200 stopinj. Na pomokani delovni površini razvaljamo testo v krog, z njim obložimo dno in stene namaščenega tortnega modela. Testo na dnu gosto prepikamo z vilicami, da se med peko ne dviga. Pri 200 stopinjah ga pečemo 10 minut. Nato zvišamo temperaturo pečice na 225 stopinj. Model z napol pečenim testom vzamemo iz pečice. Zmešamo sladko smetano, 50 g naribanega sira, jajca in sesekljani peteršilj. Solimo in popramo, dodamo tudi nekaj kapelj limoninega soka. Na testo porazdelimo mešanico gob in korenja. Prelijemo z jajčno smetano in potresemo s preostalim naribanim sirom. Pečemo v ogreti pečici pri 225 stopinjah 25 minut.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.