
Sestavine
biskvit
- 200 g zmehčanega masla
- 200 g moke
- 1 žlička pecilnega praška
- 200 g rjavega sladkorja
- 4 jajca
- 2 žlici mleka
obloga
- 3 zrele breskve
- 85 g svetlega rjavega sladkorja
nadev
- 120 g maskarponeja
- 120 g kisle smetane
- 2 žlici rjavega sladkorja
- ½ žličke vaniljeve arome
- maslo za modla

To je sadež, ki ga je vredno imeti poleti v kuhinji
Če ste se že znašli pred rezino limete, iz katere niste mogli iztisniti več kot le nekaj kapljic soka, niste edini. Marsikoga limete spravijo ob živce, naša bralka nas je vprašala, zakaj je temu tako.

Slastne kombinacije sira in zelenjave, ki vedno navdušujo
Polnjen slan kolaček ali pečene jajčevce lahko ponudite kot zanimive predjedi.

Naredite preprosto bogato domačo majonezo
Zakaj bi kupovali majonezo, če jo lahko res preprosto pripravite doma? Sledite našim fotografijam korak za korakom in na pikniku presenetite z domačo majonezo.
Sestavine
biskvit
- 200 g zmehčanega masla
- 200 g moke
- 1 žlička pecilnega praška
- 200 g rjavega sladkorja
- 4 jajca
- 2 žlici mleka
obloga
- 3 zrele breskve
- 85 g svetlega rjavega sladkorja
nadev
- 120 g maskarponeja
- 120 g kisle smetane
- 2 žlici rjavega sladkorja
- ½ žličke vaniljeve arome
- maslo za modla
Postopek
Pečico segrejemo na 180 °C. Dva modla za torte premera 20 cm namastimo z maslom, obložimo s papirjem za peko in tudi papir rahlo namastimo. Breskve razpolovimo, odstranimo koščice in vsako polovico narežemo na 4 dele. Potresemo jih s sladkorjem in jih v eni plasti razporedimo po dnu enega modla.
V veliko skledo presejemo moko s pecilnim praškom in dodamo še vse preostale sestavine za biskvit. Stepamo jih z električnim mešalnikom, da dobimo gladko testo. Polovico testa vlijemo v model z breskvami, preostalo pa v drug model. Pečemo 20 do 25 minut, da se obe polovici kolača spečeta in postaneta zlato rjave barve; polovica z breskvami se bo verjetno pekla 5 do 10 minut dlje. Pečena biskvita rahlo ohladimo v modlu, nato ju zvrnemo na kuhinjsko rešetko in popolnoma ohladimo, medtem pa pripravimo nadev.
Maskarpone, smetano, sladkor in aromo stepemo, da dobimo čvrsto in gladko mešanico, s katero premažemo biskvit brez breskev. Nanj previdno položimo biskvit z breskvami. Kolač razrežemo in postrežemo.