
Sestavine
biskvit
- 200 g zmehčanega masla
- 200 g moke
- 1 žlička pecilnega praška
- 200 g rjavega sladkorja
- 4 jajca
- 2 žlici mleka
obloga
- 3 zrele breskve
- 85 g svetlega rjavega sladkorja
nadev
- 120 g maskarponeja
- 120 g kisle smetane
- 2 žlici rjavega sladkorja
- ½ žličke vaniljeve arome
- maslo za modla
Preberite tudi

Tri obare, ki vas bodo pogrele na deževen dan
Na deževen dan se nič ne prileže bolj, kot krožnik tople domače obare. Pripravili smo tri slovenske klasike - telečjo obaro, kokošjo obaro in štajersko kislo juho.

Poznate razliko med vietnamskimi in spomladanskimi zvitki?
Odkrijte, kako se vietnamski in spomladanski zvitki razlikujejo, in si shranite naša dva preizkušena recepta s fotografijami postopka korak za korakom.

Francoska klasika, ki bo očarala vse ljubitelje morske hrane
Francoski Marseille, pristanišče ob Sredozemlju, je že dolgo znano kot mesto ribje juhe bouillabaisse.
Sestavine
biskvit
- 200 g zmehčanega masla
- 200 g moke
- 1 žlička pecilnega praška
- 200 g rjavega sladkorja
- 4 jajca
- 2 žlici mleka
obloga
- 3 zrele breskve
- 85 g svetlega rjavega sladkorja
nadev
- 120 g maskarponeja
- 120 g kisle smetane
- 2 žlici rjavega sladkorja
- ½ žličke vaniljeve arome
- maslo za modla
Postopek
Pečico segrejemo na 180 °C. Dva modla za torte premera 20 cm namastimo z maslom, obložimo s papirjem za peko in tudi papir rahlo namastimo. Breskve razpolovimo, odstranimo koščice in vsako polovico narežemo na 4 dele. Potresemo jih s sladkorjem in jih v eni plasti razporedimo po dnu enega modla.
V veliko skledo presejemo moko s pecilnim praškom in dodamo še vse preostale sestavine za biskvit. Stepamo jih z električnim mešalnikom, da dobimo gladko testo. Polovico testa vlijemo v model z breskvami, preostalo pa v drug model. Pečemo 20 do 25 minut, da se obe polovici kolača spečeta in postaneta zlato rjave barve; polovica z breskvami se bo verjetno pekla 5 do 10 minut dlje. Pečena biskvita rahlo ohladimo v modlu, nato ju zvrnemo na kuhinjsko rešetko in popolnoma ohladimo, medtem pa pripravimo nadev.
Maskarpone, smetano, sladkor in aromo stepemo, da dobimo čvrsto in gladko mešanico, s katero premažemo biskvit brez breskev. Nanj previdno položimo biskvit z breskvami. Kolač razrežemo in postrežemo.