
Rostbif na žaru z zeliščnim maslom in pikantnim pečenim krompirjem
Zeliščno maslo Meggle bo lepo zaokrožilo okuse dobrot z žara
Rostbif na žaru z zeliščnim maslom in pikantnim pečenim krompirjem
Zeliščno maslo Meggle bo lepo zaokrožilo okuse dobrot z žara

Sestavine
- 4 uležani rostbifi ali debelejši zrezki od križa
- oljčno olje za mazanje
- 100 g zeliščnega masla Meggle
pikantni krompir
- sol
- poper
- 750 g mladega krompirja
- 2–3 žlice oljčnega olja
- 1 žlica sladke mlete paprike
- ščepec čilija v prahu
solata
- 250 g mešane solate (mehka mlada solata in solatni poganjki)
- 2 žlici rdečega vinskega kisa
- 1 drobno sesekljana šalotka
- ščepec sladkorja
- ščepec soli
- 5 žlic oljčnega olja

To je sadež, ki ga je vredno imeti poleti v kuhinji
Če ste se že znašli pred rezino limete, iz katere niste mogli iztisniti več kot le nekaj kapljic soka, niste edini. Marsikoga limete spravijo ob živce, naša bralka nas je vprašala, zakaj je temu tako.

Slastne kombinacije sira in zelenjave, ki vedno navdušujo
Polnjen slan kolaček ali pečene jajčevce lahko ponudite kot zanimive predjedi.

Naredite preprosto bogato domačo majonezo
Zakaj bi kupovali majonezo, če jo lahko res preprosto pripravite doma? Sledite našim fotografijam korak za korakom in na pikniku presenetite z domačo majonezo.
Sestavine
- 4 uležani rostbifi ali debelejši zrezki od križa
- oljčno olje za mazanje
- 100 g zeliščnega masla Meggle
pikantni krompir
- sol
- poper
- 750 g mladega krompirja
- 2–3 žlice oljčnega olja
- 1 žlica sladke mlete paprike
- ščepec čilija v prahu
solata
- 250 g mešane solate (mehka mlada solata in solatni poganjki)
- 2 žlici rdečega vinskega kisa
- 1 drobno sesekljana šalotka
- ščepec sladkorja
- ščepec soli
- 5 žlic oljčnega olja
Postopek
Najprej pripravimo krompir. Pečico segrejemo na 200 °C. Neolupljen krompir razrežemo na velike krhlje. Osušimo jih s kuhinjsko brisačo, položimo na pekač, pokapljamo z oljem ter, začinimo s papriko, čilijem, soljo in poprom. Premešamo in krompir zložimo tako, da je v eni plasti na pekaču. Pečemo 20 minut, nato krompir obrnemo in pečemo še 20 minut.
Za solatni preliv v skledi zmešamo kis, šalotko, sladkor in sol in nato vmešamo olje. Solato očistimo in natrgamo, če je treba. Žar močno segrejemo.
Rostbife z obeh strani premažemo z oljem, solimo in popramo. Na vročem žaru jih pečemo 2 do 3 minute na vsaki strani. Solato zmešamo s prelivom. Vsak zrezek obložimo z nekaj rezinami zeliščnega masla Meggle in postrežemo s solato ter pikantnim pečenim krompirjem.