
Rostbif na žaru z zeliščnim maslom in pikantnim pečenim krompirjem
Zeliščno maslo Meggle bo lepo zaokrožilo okuse dobrot z žara
Rostbif na žaru z zeliščnim maslom in pikantnim pečenim krompirjem
Zeliščno maslo Meggle bo lepo zaokrožilo okuse dobrot z žara

Sestavine
- 4 uležani rostbifi ali debelejši zrezki od križa
- oljčno olje za mazanje
- 100 g zeliščnega masla Meggle
pikantni krompir
- sol
- poper
- 750 g mladega krompirja
- 2–3 žlice oljčnega olja
- 1 žlica sladke mlete paprike
- ščepec čilija v prahu
solata
- 250 g mešane solate (mehka mlada solata in solatni poganjki)
- 2 žlici rdečega vinskega kisa
- 1 drobno sesekljana šalotka
- ščepec sladkorja
- ščepec soli
- 5 žlic oljčnega olja

Vesuvio v Portorožu jadra s picami prav proti soncu
Obiskali smo picerijo Vesuvio, ki se ne ponaša le z vrhunskimi picami, ampak tudi s številnimi najvišjimi lovorikami.

8 idej za kosilo v eni ponvi
Od zajtrka do večerje - naredite slasten obrok za vso družino v samo eni ponvi. Našli smo recepte, ki umažejo malo posode, a ponudijo veliko okusov.

Kuharska tehnika po korakih: Holandska omaka
Naučite se pripraviti eno izmed petih osnovnih francoskih omak. Holandska omaka je nepogrešljiva sestavina finega poznega bruncha in se krasno poda špargljem.
Sestavine
- 4 uležani rostbifi ali debelejši zrezki od križa
- oljčno olje za mazanje
- 100 g zeliščnega masla Meggle
pikantni krompir
- sol
- poper
- 750 g mladega krompirja
- 2–3 žlice oljčnega olja
- 1 žlica sladke mlete paprike
- ščepec čilija v prahu
solata
- 250 g mešane solate (mehka mlada solata in solatni poganjki)
- 2 žlici rdečega vinskega kisa
- 1 drobno sesekljana šalotka
- ščepec sladkorja
- ščepec soli
- 5 žlic oljčnega olja
Postopek
Najprej pripravimo krompir. Pečico segrejemo na 200 °C. Neolupljen krompir razrežemo na velike krhlje. Osušimo jih s kuhinjsko brisačo, položimo na pekač, pokapljamo z oljem ter, začinimo s papriko, čilijem, soljo in poprom. Premešamo in krompir zložimo tako, da je v eni plasti na pekaču. Pečemo 20 minut, nato krompir obrnemo in pečemo še 20 minut.
Za solatni preliv v skledi zmešamo kis, šalotko, sladkor in sol in nato vmešamo olje. Solato očistimo in natrgamo, če je treba. Žar močno segrejemo.
Rostbife z obeh strani premažemo z oljem, solimo in popramo. Na vročem žaru jih pečemo 2 do 3 minute na vsaki strani. Solato zmešamo s prelivom. Vsak zrezek obložimo z nekaj rezinami zeliščnega masla Meggle in postrežemo s solato ter pikantnim pečenim krompirjem.