
Skutna torta z breskvami
Ta skutna torta z breskvami je idealna za sobotno čajanko.
Skutna torta z breskvami
Ta skutna torta z breskvami je idealna za sobotno čajanko.

Sestavine
testo
- 200 g moke
- 1 žlička pecilnega praška
- 1 jajce
- 80 g masla
- 80 g sladkorja
- 300 g breskev iz pločevinke
skutna masa
- 3 jajca
- 100 g sladkorja
- 250 g skute
- 1 zavitek praška za vaniljev puding
- 2,5 dl kisle smetane
- 2,5 dl sladke smetane

Ne veste, kako izkostiti jagnječje stegno? Tukaj je preprost postopek
Poletje je sezona najboljše jagnjetine. Naučite se izkostiti jagnječje stegno hitro in brez napak – vodili vas bomo korak za korakom.

Priljubljena jed, ki jo boste pripravljali znova in znova
Recept za paprikaš je eden tistih, ki ga mora vsak shraniti v svojo knjižico receptov. Najboljši bo, če mu bomo dodali obilo kakovostne mlete sladke paprike.

Ribe stare do 10 dni? Vse to se lahko šteje kot 'sveže'
Če to berete, gotovo spadate med uživače, ki jim dišijo ribe. Vas zanima, kako suvereno izbrati svežo ribo ali pa iščete nov recept? Prišli ste na pravo mesto …
Sestavine
testo
- 200 g moke
- 1 žlička pecilnega praška
- 1 jajce
- 80 g masla
- 80 g sladkorja
- 300 g breskev iz pločevinke
skutna masa
- 3 jajca
- 100 g sladkorja
- 250 g skute
- 1 zavitek praška za vaniljev puding
- 2,5 dl kisle smetane
- 2,5 dl sladke smetane
Postopek
Iz navedenih sestavin zgnetemo krhko testo. Za pol ure ga damo na hladno.
Breskve iz pločevinke dobro odcedimo in narežemo na tanke rezine.
Pripravimo še skutno maso. Skuto zmešamo z jajci, sladkorjem, praškom za vaniljev puding in kislo smetano. Na koncu vmešamo čvrsto stepeno sladko smetano.
Testo razvaljamo in z njim obložimo tortni model. Ob robu modla testo nekoliko privzdignemo.
Testeno podlago obložimo z breskovimi rezinami in po njih porazdelimo skutno maso.
Torto pečemo v prej ogreti pečici pri 160 °C približno 1 uro.
Nasvet
Namesto breskev iz pločevinke lahko uporabimo tudi sveže sezonsko sadje (jabolka, hruške, marelice, češnje …).