
Sestavine
- 3 zrele breskve
- 5 žlic breskove marmelade
- 100 g svežega rdečega ribeza
- maslo za model
testo
- 250 g moke
- 3 žličke pecilnega praška
- 175 g zmehčanega masla
- 175 g rjavega sladkorja
- 2 jajci
- 1 žlička vaniljeve arome
- 4 žlice mleka
- 1,7 dl kisle smetane

To je sadež, ki ga je vredno imeti poleti v kuhinji
Če ste se že znašli pred rezino limete, iz katere niste mogli iztisniti več kot le nekaj kapljic soka, niste edini. Marsikoga limete spravijo ob živce, naša bralka nas je vprašala, zakaj je temu tako.

Slastne kombinacije sira in zelenjave, ki vedno navdušujo
Polnjen slan kolaček ali pečene jajčevce lahko ponudite kot zanimive predjedi.

Naredite preprosto bogato domačo majonezo
Zakaj bi kupovali majonezo, če jo lahko res preprosto pripravite doma? Sledite našim fotografijam korak za korakom in na pikniku presenetite z domačo majonezo.
Sestavine
- 3 zrele breskve
- 5 žlic breskove marmelade
- 100 g svežega rdečega ribeza
- maslo za model
testo
- 250 g moke
- 3 žličke pecilnega praška
- 175 g zmehčanega masla
- 175 g rjavega sladkorja
- 2 jajci
- 1 žlička vaniljeve arome
- 4 žlice mleka
- 1,7 dl kisle smetane
Postopek
Pečico segrejemo na 190 °C. Okrogel venčni model s premerom 23 cm namažemo z maslom. Breskve olupimo, jih razpolovimo in jim odstranimo koščice. Polovice razporedimo po pekaču s prerezano stranjo navzgor. Z žlico v model razporedimo še marmelado in nasujemo ribezove jagode.
Moko, pecilni prašek, maslo, sladkor, stepeni jajci, vaniljino aromo in mleko dobro stepemo, nato vmešamo še kislo smetano. Z žlico maso nadevamo po sadju v pekaču in zgladimo površino.
Kolač pečemo 35 do 40 minut, da dobro naraste, se zlato zapeče in se vrne v prvotno obliko, če ga rahlo pritisnemo s prstom. Pustimo, da se nekaj minut ohlaja, nato ga previdno zvrnemo na krožnik. Lahko postrežemo toplega, skupaj s smetano, ali hladnega.