
Kremasta enolončnica s svinjino in hruškami
Kaj je boljšega kot jesenska kremasta enolončnica?
Kremasta enolončnica s svinjino in hruškami
Kaj je boljšega kot jesenska kremasta enolončnica?

Sestavine
- 400 g svinjskega kareja brez kosti
- 2 srednje veliki čebuli
- 2 stroka česna
- majhna pest žajbljevih listov
- sol in poper
- 2 žlici rastlinskega olja
- 2 žlici moke
- 5 dl jabolčnika
- 2 srednje veliki hruški
- 1 dl sladke smetane
- kruh s hrustljavo skorjo, ko postrežemo

Pehtran: odlične ideje za slane in sladke jedi
Če pehtran poznate le v potici, je to branje za vas. Pehtran navdušuje v piškotih, panakotah in sladoledu, v smetanovih omakah, na gobah, s piščancem in z ribami.

Tri najhitrejše omake za testenine - le 15 minut in veliko okusa
Pozabite na kupljene omake. Pripravite si eno od treh preprostih omak za testenine, ki vas bo navdušila s hitrostjo in okusom.

Ne spreglejte znakov, ki razkrivajo kakovost paradižnika
Najbrž se lahko strinjamo, da ni vsak na videz popoln paradižnik tudi zares dober. Kako torej v trgovini prepoznati sočen in sladek paradižnik, polnega okusa?
Sestavine
- 400 g svinjskega kareja brez kosti
- 2 srednje veliki čebuli
- 2 stroka česna
- majhna pest žajbljevih listov
- sol in poper
- 2 žlici rastlinskega olja
- 2 žlici moke
- 5 dl jabolčnika
- 2 srednje veliki hruški
- 1 dl sladke smetane
- kruh s hrustljavo skorjo, ko postrežemo
Postopek
Svinjski kare narežemo na zrezke in nato na trakove, čebulo na lističe, česen stremo, žajbljeve liste nasekljamo. V srednje veliki težki nepregorni kozici na močnem ognju segrejemo žlico olja. Meso posolimo in ga pražimo 3 do 4 minute, nato ga prenesemo na krožnik. Temperaturo zmanjšamo na najnižjo ter dodamo preostalo žlico olja in čebulo. Pražimo 8 minut, da se zmehča, nato dodamo česen in pražimo še 2 minuti.
Dodamo žajbelj in moko ter pražimo 1 minuto. Povečamo temperaturo, nato prilijemo jabolčnik in pustimo vreti 4 minute. V kozico vrnemo meso s sokovi vred, solimo in popramo, zmanjšamo temperaturo, da jed le nežno vre, in pokrijemo. Kuhamo 10 minut.
Hruškama odstranimo peščišči in ju narežemo na 8 krhljev, dodamo v kozico in kuhamo še 10 minut. Nato primešamo smetano, solimo in popramo, razdelimo v skodele ter postrežemo s kruhom s hrustljavo skorjo.