
Zrezki v sirovi panadi s solato iz zelene in jabolk
Okusen zrezek, ki hrusta.
Zrezki v sirovi panadi s solato iz zelene in jabolk
Okusen zrezek, ki hrusta.

Sestavine
- 4 rezine belega kruha (pribl. 100 g)
- 50 g sira (grojerja ali ementalca)
- 4 svinjski zrezki brez maščobe, vsak pribl. 170 g
- 1 jajce
- 2 žlici oljčnega olja
- sol
- poper
solata iz zelene in jabolk
- 1 gomolj zelene
- 2 rdeči jabolki
- 3 žlice majoneze
- 1 žlica gorčice
- malo limonovega soka
Preberite tudi

Choco Salsa - sladica s TikToka, ki postaja viralna
Viralna sladica s TikToka: čokoladni čips in jagodna salsa – zabaven, preprost in okusen trend, ki ga lahko pripravite v nekaj minutah.

Popoln bešamel korak za korakom
Klasična francoska omaka bešamel je ena najbolj znanih belih omak. Uporabimo ga v lazanjah in musakah, je tudi osnova številnih drugih omak. Če boste sledili postopku, ki nam ga je korak za korakom pokazal chef Bine Volčič, se vam ne bo ponesrečil.

Ananas: preprost trik, kako ga hitro in enostavno olupiti brez noža
Ananas ni le za sadne solate. Preverili smo, kako ga hitro olupiti in kaj z njim skuhati.
Sestavine
- 4 rezine belega kruha (pribl. 100 g)
- 50 g sira (grojerja ali ementalca)
- 4 svinjski zrezki brez maščobe, vsak pribl. 170 g
- 1 jajce
- 2 žlici oljčnega olja
- sol
- poper
solata iz zelene in jabolk
- 1 gomolj zelene
- 2 rdeči jabolki
- 3 žlice majoneze
- 1 žlica gorčice
- malo limonovega soka
Postopek
Najprej pripravimo solato. Zeleno olupimo in jo narežemo na ozke trakove ali grobo naribamo. Jabolki očistimo, narežemo na rezine in dodamo zeleni. Solato začinimo s prelivom, ki ga naredimo tako, da majonezo zmešamo z gorčico in malo limonovega soka.
V multipraktiku zmeljemo kruh v drobtine in jih zmešamo s sirom. Stresemo na večji krožnik in začinimo s soljo in poprom. Zrezke najprej pomočimo v razžvrkljano jajce, nato pa jih z obeh strani povaljamo v drobtinah.
V večji ponvi segrejemo 2 žlici olja in zrezke na vsaki strani pečemo 3 do 4 minute. Postrežemo jih s solato iz zelene in jabolk.