
Zrezki v sirovi panadi s solato iz zelene in jabolk
Okusen zrezek, ki hrusta.
Zrezki v sirovi panadi s solato iz zelene in jabolk
Okusen zrezek, ki hrusta.

Sestavine
- 4 rezine belega kruha (pribl. 100 g)
- 50 g sira (grojerja ali ementalca)
- 4 svinjski zrezki brez maščobe, vsak pribl. 170 g
- 1 jajce
- 2 žlici oljčnega olja
- sol
- poper
solata iz zelene in jabolk
- 1 gomolj zelene
- 2 rdeči jabolki
- 3 žlice majoneze
- 1 žlica gorčice
- malo limonovega soka
Preberite tudi

Kaj pomenijo funkcije pečice in katero izbrati?
Koliko funkcij svoje pečice uporabljate? Stavimo, da samo eno ali dve. Spoznajte, kaj pomenijo nastavitve in kako z njimi izboljšati peko kruha, mesa ali peciva.

Recept za noro dobro krompirušo, ki vedno uspe
Če obožujete krompir, bo ta noro dobra krompiruša pravi hit na vašem krožniku. Enostavna, zlatorjavo zapečena in božansko okusna!

Naš najboljši recept za domači prebranec
Prebranec mora biti vroč, sočen, mehek in z lepo zapečeno skorjico. Preizkusili smo številne recepte, a ta je naš favorit.
Sestavine
- 4 rezine belega kruha (pribl. 100 g)
- 50 g sira (grojerja ali ementalca)
- 4 svinjski zrezki brez maščobe, vsak pribl. 170 g
- 1 jajce
- 2 žlici oljčnega olja
- sol
- poper
solata iz zelene in jabolk
- 1 gomolj zelene
- 2 rdeči jabolki
- 3 žlice majoneze
- 1 žlica gorčice
- malo limonovega soka
Postopek
Najprej pripravimo solato. Zeleno olupimo in jo narežemo na ozke trakove ali grobo naribamo. Jabolki očistimo, narežemo na rezine in dodamo zeleni. Solato začinimo s prelivom, ki ga naredimo tako, da majonezo zmešamo z gorčico in malo limonovega soka.
V multipraktiku zmeljemo kruh v drobtine in jih zmešamo s sirom. Stresemo na večji krožnik in začinimo s soljo in poprom. Zrezke najprej pomočimo v razžvrkljano jajce, nato pa jih z obeh strani povaljamo v drobtinah.
V večji ponvi segrejemo 2 žlici olja in zrezke na vsaki strani pečemo 3 do 4 minute. Postrežemo jih s solato iz zelene in jabolk.