
Snežene kroglice
Snežene kroglice

Sestavine
- 12 dag moke
- 12 dag škroba
- 30 dag sladkorja
- 6 rumenjakov
- 6 beljakov
- 6 žlic mrzle vode
- 3 zavitki vaniljevega sladkorja
- 1,5 žličke pecilnega praška
- 2,5 dl jajčnega likerja
- 2,5 dl smetane
- svež ananas ali pločevinka vloženega
- kokosova moka
Preberite tudi

Fina kuharska tehnika: sotiranje
Sotiranje pomeni hitro praženje hrane v vroči ponvi z uporabo majhne količine maščobe. Pa veste, s katero ponvijo boste prišli do najboljšega učinka?

Ideje za kosilo v manj kot 30 minutah: hitro, preprosto in nasitno
Zbirka hitrih receptov jedi, pripravljenih v manj kot pol ure. Za vse, ki iščete ideje za hitro, a kakovostno kosilo brez dolgčasa na krožniku.

Kiš - francoska pita, ki jo lahko prinesete na piknik
Pomlad nam ponuja celo vrsto dobrot, iz katerih lahko pripravimo izjemno okusne jedi, polne pomladne svežine in sočnosti.
Sestavine
- 12 dag moke
- 12 dag škroba
- 30 dag sladkorja
- 6 rumenjakov
- 6 beljakov
- 6 žlic mrzle vode
- 3 zavitki vaniljevega sladkorja
- 1,5 žličke pecilnega praška
- 2,5 dl jajčnega likerja
- 2,5 dl smetane
- svež ananas ali pločevinka vloženega
- kokosova moka
Postopek
Beljak z vodo stepemo v trd sneg. Sladkor in vaniljev sladkor kakšno minuto stepamo z rumenjaki, nato pa mešanici dodamo moko, škrob in pecilni prašek. Dobro premešamo, na koncu pa vmešamo še sneg.
Maso namažemo na pekač, obložen s papirjem za peko, in pečemo na 170 °C približno pol ure. Pečen biskvit ohladimo in ga razceframo na manjše koščke.
Koščke prelijemo z jajčnim likerjem in pustimo nekaj časa počivati. Smetano stepemo in jo vmešamo v biskvitno maso. Dodamo še na koščke narezan ananas in vse dobro premešamo.
Iz mase naredimo drobne kroglice, ki jih nato povaljamo v kokosovi moki.