
Žepki s feto, slanino in sušenimi paradižniki
Žepki s feto, slanino in sušenimi paradižniki

Tile preprosti žepki so uspešnica vsake zabave!
Sestavine
testo
- 230 g moke
- 180 g zamrznjenega masla
- ščepec soli
nadev
- 10 rezin mesnate slanine
- 100 g sušenih paradižnikov, vloženih v olje
- 100 g sira feta
- šopek bazilike
- 1 jajce za premaz
- moka za delovno površino
Preberite tudi

Tako preprosto pripravite jogurt doma
Doma narejen jogurt je odličen. Priprava je nadvse preprosta, potrebujete pa le dve sestavini.

Za domači sladoled, potrebujete le nekaj domišljije in pravi recept
Sladoled je nepogrešljiv spremljevalec toplih dni. Čeprav si ga lahko privoščimo vse leto, najbolj prija prav spomladi in poleti.

Gurmanski hit s Pinteresta: kako ustvariti popolno charcuterie desko
Bi radi očarali goste z narezkom? Pred vami je tehnika, s katero boste zagotovo navdušili. Fotogenična ideja žanje navdušenje tudi na družbenih omrežih.
Sestavine
testo
- 230 g moke
- 180 g zamrznjenega masla
- ščepec soli
nadev
- 10 rezin mesnate slanine
- 100 g sušenih paradižnikov, vloženih v olje
- 100 g sira feta
- šopek bazilike
- 1 jajce za premaz
- moka za delovno površino
Postopek
Najprej pripravimo testo. Moko s ščepcem soli presejemo v veliko posodo. Vanjo naribamo zamrznjeno maslo. Z nožem sestavine zmešamo, da so vsi koščki masla prekriti z moko. Prilijemo 1,5 dl hladne vode in zmešamo, da dobimo mehko testo, ki ga nato pregnetemo z rokami. Testo zavijemo v prozorno kuhinjsko folijo in za pol ure postavimo v hladilnik.
Pečico segrejemo na 200 °C. Slanino, sušene paradižnike in baziliko nasekljamo, sir zdrobimo in vse skupaj zmešamo. Testo razdelimo na dva dela. Delovno površino rahlo pomokamo in na njej prvi del testa razvaljamo v obliko pravokotnika, velikosti 9 x 45 cm.
Polovico nadeva razporedimo po polovici razvaljanega testa, rob testa pa premažemo s stepenim jajcem. Testo preganemo in robove stisnemo. Ponovno premažemo z jajcem in narežemo na 3-centimetrske kose. Postopek ponovimo še z drugim delom testa. Žepke prestavimo na pekač, obložen s papirjem za peko, in pečemo 15 do 20 minut.