
Zelenina solata z jabolki in orehi
Zelenina solata z jabolki in orehi

Sestavine
- osrednji del stebelne zelene (pribl. 250 g)
- 2–3 jabolka
- pest nasekljanih orehov
- majhen grozd belega grozdja
- 4 žlice oljčnega olja
- 5 žlic vinskega kisa
- 1 žlica tekočega medu
- sol

Iščemo babice z najboljšimi recepti!
Tudi vaša babica kuha jed, ki vam poboža dušo in vas vrne v otroštvo? Pošljite nam njen recept in osvojite nagrado!

Večno vprašanje: kako pravilno uporabiti želatino
Na nas se je obrnil bralec, ki se je med obiskom trgovine spraševal, katero želatino naj kupi in v čem so prednosti posamezne vrste.

Želite dalj časa ostati siti? Potem pri kuhanju uporabite to živilo!
Ne glede na to, ali si jo postrežemo kot kremni namaz, hrustljav prigrizek ali hranljivo osnovo glavne jedi – čičerika si zasluži stalno mesto v vsakem gospodinjstvu.
Sestavine
- osrednji del stebelne zelene (pribl. 250 g)
- 2–3 jabolka
- pest nasekljanih orehov
- majhen grozd belega grozdja
- 4 žlice oljčnega olja
- 5 žlic vinskega kisa
- 1 žlica tekočega medu
- sol
Postopek
Neolupljena jabolka in stebla zelene narežemo na grižljaj velike koščke (svetlozelene liste zelene prihranimo). Grozdne jagode razpolovimo in odstranimo morebitne pečke. Vse sestavine za solato premešamo in pustimo nekaj časa, da se prepojijo, nato jed začinimo s soljo in mogoče še z malo medu, potresemo z grobo nasekljanimi listi zelene in postrežemo.
Nasvet
Solato ponudimo kot predjed ali lahko malico.