
Zelenina solata z jabolki in orehi
Zelenina solata z jabolki in orehi

Sestavine
- osrednji del stebelne zelene (pribl. 250 g)
- 2–3 jabolka
- pest nasekljanih orehov
- majhen grozd belega grozdja
- 4 žlice oljčnega olja
- 5 žlic vinskega kisa
- 1 žlica tekočega medu
- sol

Hitra in slastna kosila z bučkami
Čeprav na prvi pogled morda delujejo skromno, skrivajo bučke pravo kulinarično bogastvo. Lahko jih kuhamo, cvremo, pečemo, vlagamo ali pa pojemo kar surove.

Za gurmane: osso buco po receptu Vesne Pernarčič
Osso buco je v Italiji prava klasika. Pripravlja se iz bočnika s kostjo, počasi kuha in postreže z rumeno rižoto. Tako ga naredi Vesna Pernarčič.

To je sadež, ki ga je vredno imeti poleti v kuhinji
Če ste se že znašli pred rezino limete, iz katere niste mogli iztisniti več kot le nekaj kapljic soka, niste edini. Marsikoga limete spravijo ob živce, naša bralka nas je vprašala, zakaj je temu tako.
Sestavine
- osrednji del stebelne zelene (pribl. 250 g)
- 2–3 jabolka
- pest nasekljanih orehov
- majhen grozd belega grozdja
- 4 žlice oljčnega olja
- 5 žlic vinskega kisa
- 1 žlica tekočega medu
- sol
Postopek
Neolupljena jabolka in stebla zelene narežemo na grižljaj velike koščke (svetlozelene liste zelene prihranimo). Grozdne jagode razpolovimo in odstranimo morebitne pečke. Vse sestavine za solato premešamo in pustimo nekaj časa, da se prepojijo, nato jed začinimo s soljo in mogoče še z malo medu, potresemo z grobo nasekljanimi listi zelene in postrežemo.
Nasvet
Solato ponudimo kot predjed ali lahko malico.