Dober tek
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Figova klobasa z orehi

Lahko bi jo pripravili za Prešernov dan!

Figova klobasa z orehi

Lahko bi jo pripravili za Prešernov dan!

Čas priprave 15 min + 1 teden za sušenje
Zahtevnost Enostavno
Količina za 12 oseb
Deli recept
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
recipe_image.jpg

Sestavine

  • 50 g popraženih celih mandljev
  • 250 g suhih fig
  • 50 g suhih marelic
  • 50 g orehovih jedrc
  • 1⁄2 žlice brendija
  • 1⁄2 žlice bistrega medu
  • ščepec mletih nageljnovih žbic

Preberite tudi

Sestavine

  • 50 g popraženih celih mandljev
  • 250 g suhih fig
  • 50 g suhih marelic
  • 50 g orehovih jedrc
  • 1⁄2 žlice brendija
  • 1⁄2 žlice bistrega medu
  • ščepec mletih nageljnovih žbic

Postopek

1

Suhim figam odstranimo trde peclje in jih narežemo na koščke. Suhe marelice narežemo na koščke.

2

Mandlje v multipraktiku drobno zmeljemo toliko, da je večina drobno sesekljana, in preložimo v skledo. Nato v multipraktiku fige zmeljemo v lepljivo pasto, ki jo dodamo v skledo k mandljem. Dodamo preostale sestavine, dobro zmešamo in oblikujemo v klobaso. Nepokrito postavimo v hladilnik ali hladen prostor in pustimo, da se suši 1 teden.

3

Klobaso narežemo in postrežemo – lepo se prileže k različnim sirom – ali pa jo lično zavijemo v papir za peko in podarimo. Na hladnem se obdrži do 2 meseca.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.