
Figova klobasa z orehi
Lahko bi jo pripravili za Prešernov dan!
Figova klobasa z orehi
Lahko bi jo pripravili za Prešernov dan!

Sestavine
- 50 g popraženih celih mandljev
- 250 g suhih fig
- 50 g suhih marelic
- 50 g orehovih jedrc
- 1⁄2 žlice brendija
- 1⁄2 žlice bistrega medu
- ščepec mletih nageljnovih žbic

7 preprostih receptov za grške jedi, ki vedno navdušijo
Grška kuhinja si značilnosti deli z italijansko, balkansko in turško kulinariko. Je preprosta, a izjemno bogata in okusna.

Če ste naveličani jajc, odkrijte te poletne zajtrke
Poleti si želimo lahkotnejši uvod v nov dan. Izbrali smo recepte za super poletne zajtrke - od čija pudingov in zdravih skled do pečenih kosmičev, mafinov in sendvičev.

Spanakopita – grška pita s špinačo in feto
Spanakopita je izvrstna tradicionalna grška jed. Postrežemo jo za predjed ali pa glavno jed skupaj s solato. Če jo pripravite s kupljenim vlečenim testom, ne boste imeli veliko dela.
Sestavine
- 50 g popraženih celih mandljev
- 250 g suhih fig
- 50 g suhih marelic
- 50 g orehovih jedrc
- 1⁄2 žlice brendija
- 1⁄2 žlice bistrega medu
- ščepec mletih nageljnovih žbic
Postopek
Suhim figam odstranimo trde peclje in jih narežemo na koščke. Suhe marelice narežemo na koščke.
Mandlje v multipraktiku drobno zmeljemo toliko, da je večina drobno sesekljana, in preložimo v skledo. Nato v multipraktiku fige zmeljemo v lepljivo pasto, ki jo dodamo v skledo k mandljem. Dodamo preostale sestavine, dobro zmešamo in oblikujemo v klobaso. Nepokrito postavimo v hladilnik ali hladen prostor in pustimo, da se suši 1 teden.
Klobaso narežemo in postrežemo – lepo se prileže k različnim sirom – ali pa jo lično zavijemo v papir za peko in podarimo. Na hladnem se obdrži do 2 meseca.