Dober tek
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Hrustljava solata s čilijevim prelivom

Hrustljava solata s čilijevim prelivom

Čas priprave 15 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 8 oseb
Deli recept
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
recipe_image.jpg

Sestavine

preliv

  • lupina in sok 2 limon
  • 4 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
  • 1 žlica belega vinskega kisa
  • 2 stroka česna
  • 1 zelen čili
  • veliko prgišče peteršiljevih listov
  • veliko prgišče koriandrovih listov
  • sol
  • poper

solata

  • 2 glavici romanske solate
  • 2 avokada
  • ½ kumare
  • 2 zeleni papriki
  • 2 stebli zelene
  • šopek mlade čebulice

Preberite tudi

besamel-A_558x620_acf_cropped

Popoln bešamel korak za korakom

Klasična francoska omaka bešamel je ena najbolj znanih belih omak. Uporabimo ga v lazanjah in musakah, je tudi osnova številnih drugih omak. Če boste sledili postopku, ki nam ga je korak za korakom pokazal chef Bine Volčič, se vam ne bo ponesrečil.

Sestavine

preliv

  • lupina in sok 2 limon
  • 4 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
  • 1 žlica belega vinskega kisa
  • 2 stroka česna
  • 1 zelen čili
  • veliko prgišče peteršiljevih listov
  • veliko prgišče koriandrovih listov
  • sol
  • poper

solata

  • 2 glavici romanske solate
  • 2 avokada
  • ½ kumare
  • 2 zeleni papriki
  • 2 stebli zelene
  • šopek mlade čebulice

Postopek

1

S paličnim mešalnikom ali v majhnem multipraktiku zmeljemo vse sestavine za preliv. Solimo in popramo po okusu.

2

Zeleno in mlado čebulico diagonalno narežemo na tanke rezine, kumaro na kose, papriki očistimo in narežemo, solato operemo in narežemo, avokadoma odstranimo koščico in lupino ter ju narežemo na majhne kocke. Vse sestavine damo v veliko skledo, pokapamo s prelivom in premešamo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.