
Kaj boste skuhali danes?
Hrustljava solata s čilijevim prelivom
Hrustljava solata s čilijevim prelivom

Sestavine
preliv
- lupina in sok 2 limon
- 4 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
- 1 žlica belega vinskega kisa
- 2 stroka česna
- 1 zelen čili
- veliko prgišče peteršiljevih listov
- veliko prgišče koriandrovih listov
- sol
- poper
solata
- 2 glavici romanske solate
- 2 avokada
- ½ kumare
- 2 zeleni papriki
- 2 stebli zelene
- šopek mlade čebulice

Tako preproste, da so gotove v 30 minutah, a okus vas bo osvojil
Najprej je svetovni splet osvojil 'Marry Me' piščanec, sledile so 'Marry Me' testenine. Kakšno 'za oženit' dobro jed si še lahko obetamo?

Porabite fige in kruh s tem božanskim narastkom
Z drevesa ste pobrali zadnje fige, v kuhinji pa imate višek kruha, s katerim ne veste kaj storiti. Odlično! Imamo recept za vas, ki bo posrkbel, da ničesar ne zavržete.

Pečena paprika: trik, kako ohraniti njen okus tudi po sezoni
Okus po pečeni papriki je ultimativni poletni okus. Ko poletje mine, je ta aroma tista, ki jo najbolj pogrešamo. S tem receptom si lahko ta priljubljeni okus shranite.
Sestavine
preliv
- lupina in sok 2 limon
- 4 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
- 1 žlica belega vinskega kisa
- 2 stroka česna
- 1 zelen čili
- veliko prgišče peteršiljevih listov
- veliko prgišče koriandrovih listov
- sol
- poper
solata
- 2 glavici romanske solate
- 2 avokada
- ½ kumare
- 2 zeleni papriki
- 2 stebli zelene
- šopek mlade čebulice
Postopek
S paličnim mešalnikom ali v majhnem multipraktiku zmeljemo vse sestavine za preliv. Solimo in popramo po okusu.
Zeleno in mlado čebulico diagonalno narežemo na tanke rezine, kumaro na kose, papriki očistimo in narežemo, solato operemo in narežemo, avokadoma odstranimo koščico in lupino ter ju narežemo na majhne kocke. Vse sestavine damo v veliko skledo, pokapamo s prelivom in premešamo.