Kaj boste skuhali danes?
Hrustljava solata s čilijevim prelivom
Hrustljava solata s čilijevim prelivom
Sestavine
preliv
- lupina in sok 2 limon
- 4 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
- 1 žlica belega vinskega kisa
- 2 stroka česna
- 1 zelen čili
- veliko prgišče peteršiljevih listov
- veliko prgišče koriandrovih listov
- sol
- poper
solata
- 2 glavici romanske solate
- 2 avokada
- ½ kumare
- 2 zeleni papriki
- 2 stebli zelene
- šopek mlade čebulice
Premalo cenjena: sladka in hrustljava nadzemna koleraba
Nadzemni kolerabi bi morali dati priložnost. Sveža nadzemna koleraba je hrustljava, sladka in rahlo pikantna.
Cicchetti: Najokusnejša skrivnost Benetk, ki jo morate poskusiti
Raziskujemo, kje v Benetkah lahko prigriznemo zelo dobro in precej ugodno, še posebej če poiščemo iskrene grižljaje, beneške cicchette – stoje in sede.
Tako pripravite kislo repo, da bo dišala kot pri babici
Kisla repa je nesporna kraljica jedilnikov za hladne dni. Preprosta, a krepčilna se z nežno kislino lepo ujame s krepkimi jedmi, ki dišijo po prihajajoči zimi.
Sestavine
preliv
- lupina in sok 2 limon
- 4 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
- 1 žlica belega vinskega kisa
- 2 stroka česna
- 1 zelen čili
- veliko prgišče peteršiljevih listov
- veliko prgišče koriandrovih listov
- sol
- poper
solata
- 2 glavici romanske solate
- 2 avokada
- ½ kumare
- 2 zeleni papriki
- 2 stebli zelene
- šopek mlade čebulice
Postopek
S paličnim mešalnikom ali v majhnem multipraktiku zmeljemo vse sestavine za preliv. Solimo in popramo po okusu.
Zeleno in mlado čebulico diagonalno narežemo na tanke rezine, kumaro na kose, papriki očistimo in narežemo, solato operemo in narežemo, avokadoma odstranimo koščico in lupino ter ju narežemo na majhne kocke. Vse sestavine damo v veliko skledo, pokapamo s prelivom in premešamo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Listnata solata s koromačem in jabolkom
Testenine z bučkami, baziliko in pestovim drobljencem
Medenjakova hišica
Pindžur
Klasična priloga iz paprik in jajčevcev, kot nalašč za piknik ali kako drugo mesno pojedino.