
Pečeni piščanec z dušeno stebelno zeleno
Pečeni piščanec z dušeno stebelno zeleno

Sestavine
- 4 celi srčki (notranji deli) stebelne zelene
- 3 korenčki
- 1 žlica masla
- 4 lovorovi listi
- nekaj timijanovih vejic
- 6 strokov česna
- 6 dl sveže piščančje jušne osnove
- 1 ½ kg težak piščanec
- šopek peteršilja
- sol
- poper

Pehtran: odlične ideje za slane in sladke jedi
Če pehtran poznate le v potici, je to branje za vas. Pehtran navdušuje v piškotih, panakotah in sladoledu, v smetanovih omakah, na gobah, s piščancem in z ribami.

Tri najhitrejše omake za testenine - le 15 minut in veliko okusa
Pozabite na kupljene omake. Pripravite si eno od treh preprostih omak za testenine, ki vas bo navdušila s hitrostjo in okusom.

Ne spreglejte znakov, ki razkrivajo kakovost paradižnika
Najbrž se lahko strinjamo, da ni vsak na videz popoln paradižnik tudi zares dober. Kako torej v trgovini prepoznati sočen in sladek paradižnik, polnega okusa?
Sestavine
- 4 celi srčki (notranji deli) stebelne zelene
- 3 korenčki
- 1 žlica masla
- 4 lovorovi listi
- nekaj timijanovih vejic
- 6 strokov česna
- 6 dl sveže piščančje jušne osnove
- 1 ½ kg težak piščanec
- šopek peteršilja
- sol
- poper
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C. Zeleno po dolžini prerežemo na pol, korenje pa nasekljamo. V veliki plitvi nepregorni posodi segrejemo maslo in na njem na srednji temperaturi 4 do 5 minut pražimo zeleno in korenje. Dodamo lovorove liste, timijan in neolupljen česen, solimo, popramo in prilijemo jušno osnovo. Zavremo, nato štedilnik ugasnemo.
Piščanca položimo v posodo k zelenjavi. Dobro ga začinimo, postavimo v pečico in pečemo 1 uro in 40 minut, da se koža zlato zapeče. Nato posodo vzamemo iz pečice, piščanca položimo na leseno desko in pustimo počivati 20 minut.
Preden jed postrežemo, ponovno segrejemo zeleno in omako, jo posujemo s sesekljanim peteršiljem in preložimo v plitvo servirno skledo. Piščanca razrežemo na kose in postrežemo na deski.