
Govedina po tajsko
Govedina po tajsko

Sestavine
- 2 žlici olja
- 400 g govejega stegna
- 1 rdeč čili
- 2 žlici ostrigove omake
- pest listov bazilike

Želite dalj časa ostati siti? Potem pri kuhanju uporabite to živilo!
Ne glede na to, ali si jo postrežemo kot kremni namaz, hrustljav prigrizek ali hranljivo osnovo glavne jedi – čičerika si zasluži stalno mesto v vsakem gospodinjstvu.

Kako prepoznati kakovosten paradižnik?
Najbrž se lahko strinjamo, da ni vsak na videz popoln paradižnik tudi zares dober. Kako torej v trgovini prepoznati sočen in sladek paradižnik, polnega okusa?

To so razlogi, da cheesecake razpoka
"Cheesecake se med peko napihne, nato pa vedno upade, pogosto tudi razpoka." Ste se tudi vi srečali s to težavo?
Sestavine
- 2 žlici olja
- 400 g govejega stegna
- 1 rdeč čili
- 2 žlici ostrigove omake
- pest listov bazilike
Postopek
Govedino narežemo na tanke rezine. Čili razpolovimo, očistimo semena in ga narežemo na drobne kocke. Vok ali večjo ponev močno segrejemo, prelijemo z oljem in zavrtimo, da se olje razporedi po celi posodi. Dodamo rezine govedine in čili. Med neprestanim mešanjem meso pečemo, da se rahlo rjavo obarva; to traja približno 3 minute.
Meso nato prelijemo z ostrigovo omako in na kratko še popečemo, da omaka prekrije celotno meso. Na koncu posujemo še z listi bazilike. Govedino po tajsko postrežemo z rižem.