
Zelenjavni krožnik
Za ta zelenjavni krožnik vso zelenjavo najdete na domačem vrtu.
Zelenjavni krožnik
Za ta zelenjavni krožnik vso zelenjavo najdete na domačem vrtu.

Sestavine
- 1 jajčevec
- 2 bučki
- 2 korenčka
- 4 šampinjoni
- 300 g češnjevih paradižnikov
- 300 g mlade špinače
- 200 g mladega stročjega graha
- sol
- oljčno olje
Preberite tudi

Štrirje okusni kolači brez glutena
Iščete sladice brez glutena? Ob mednarodnem dnevu celiakije razkrivamo 3 odlične recepte in opozarjamo na pasti skritega glutena v kuhinji.

Božanski cheesecake s češnjami
Sočen cheesecake s svežimi češnjami – preprosta sezonska sladica, ki vas bo navdušila.

Fina kuharska tehnika: sotiranje
Sotiranje pomeni hitro praženje hrane v vroči ponvi z uporabo majhne količine maščobe. Pa veste, s katero ponvijo boste prišli do najboljšega učinka?
Sestavine
- 1 jajčevec
- 2 bučki
- 2 korenčka
- 4 šampinjoni
- 300 g češnjevih paradižnikov
- 300 g mlade špinače
- 200 g mladega stročjega graha
- sol
- oljčno olje
Postopek
Jajčevec in bučki narežemo na kolobarje. Korenček ostrgamo in narežemo na rezine. Šampinjone razpolovimo. Zelenjavo solimo. Špinačo operemo in blanširamo.
Segrejemo ploščo za žar, jo rahlo namastimo z oljčnim oljem in vso zelenjavo, razen špinače, spečemo. Na krožnik zložimo pečeno zelenjavo in blanširano špinačo. Zelenjavo pokapljamo z oljčnim oljem in postrežemo.
Nasvet
Oljčna olja srednjih intenzivnosti, harmonična in z uravnovešeno pikantnostjo ter grenkobo, pridelana iz sorte maurino, frantoio ali zgodnje obranega leccina, bodo z vonjem zelenega paradižnika, artičoke in z zeliščnimi aromami močno obogatila zelenjavni krožnik.