
Žajbljevi zrezki
Zrezki malo drugače.
Žajbljevi zrezki
Zrezki malo drugače.

Sestavine
- 4 svinjski zrezki od stegna po 180 g
- 40 g slanine
- 3 stroki česna
- 1 čebula
- 1 korenček
- 80 g zelene
- 8 svežih žajbljevih listov
- 3 žlice olja
- 1,5 dl belega vina
- žajbljevi lističi za okras
- kuhana instantna pšenica ali dušen riž za prilogo
Preberite tudi

Fina kuharska tehnika: sotiranje
Sotiranje pomeni hitro praženje hrane v vroči ponvi z uporabo majhne količine maščobe. Pa veste, s katero ponvijo boste prišli do najboljšega učinka?

Ideje za kosilo v manj kot 30 minutah: hitro, preprosto in nasitno
Zbirka hitrih receptov jedi, pripravljenih v manj kot pol ure. Za vse, ki iščete ideje za hitro, a kakovostno kosilo brez dolgčasa na krožniku.

Kiš - francoska pita, ki jo lahko prinesete na piknik
Pomlad nam ponuja celo vrsto dobrot, iz katerih lahko pripravimo izjemno okusne jedi, polne pomladne svežine in sočnosti.
Sestavine
- 4 svinjski zrezki od stegna po 180 g
- 40 g slanine
- 3 stroki česna
- 1 čebula
- 1 korenček
- 80 g zelene
- 8 svežih žajbljevih listov
- 3 žlice olja
- 1,5 dl belega vina
- žajbljevi lističi za okras
- kuhana instantna pšenica ali dušen riž za prilogo
Postopek
Zeleno in korenček operemo, olupimo in narežemo na drobne kocke. Čebulo olupimo in drobno nasekljamo. Česnove stroke stisnemo. Slanino, s katere smo odstranili kožo, narežemo na drobne kocke.
Zrezke rahlo potolčemo in po obeh straneh začinimo s soljo, poprom in česnom. Žajbljeve liste operemo in narežemo na tanke trakove.
V dovolj veliki ponvi segrejemo olje in zrezke na obeh straneh hitro popečemo. Meso vzamemo iz ponve in prihranimo na toplem.
V soku od pečenja steklasto prepražimo zelenjavo skupaj s čebulo in slanino; zalijemo z belim vinom. Dodamo zrezke in žajbljeve liste. Pokrito dušimo nekaj minut.
Zrezke ponudimo s pripravljeno omako in zelenjavo. Jed okrasimo z žajbljevimi lističi. Kot prilogo postrežemo instantno pšenico ali dušen riž.