
Sestavine za zabavne čokoladne kolačke so popolno darilo za vse, ki radi pečejo.
Sestavine
- 100 g rjavega sladkorja
- 100 g moke
- 2 žlici kakava v prahu
preostale sestavine
- velik steklen kozarec s pokrovom
- 200 g belih čokoladnih kapljic
- 100 g čokoladnih koščkov iz mlečne čokolade za premaz
- čokoladne zvezdice za okras
- 12 papirčkov za mafine
- kuhalnica, prosojni papir, darilni trak in navodila
- darilna škatla ali vrečka
Preberite tudi

Za kaj se uporablja moka semola?
Moko semola pridobivajo iz pšenice durum, ki ji v praksi pravimo tudi trda pšenica. Zbrali smo nekaj najpogostejših načinov rabe.

Zakaj je treba pravočasno odpovedati rezervacijo v gostilni
Gostje, ki rezervirajo, a ne pridejo, predstavljajo velik izziv v gostinstvu – to ni le nevšečnost, temveč tudi vprašanje spoštovanja gostinca in hrane.

Kuhanje v škrniclju: nežna tehnika, ki da veliko okusa
Kuhanje v škrniclju iz peki papirja je preprosta, a izjemno učinkovita (in zdrava) tehnika kuhanja.
Sestavine
- 100 g rjavega sladkorja
- 100 g moke
- 2 žlici kakava v prahu
preostale sestavine
- velik steklen kozarec s pokrovom
- 200 g belih čokoladnih kapljic
- 100 g čokoladnih koščkov iz mlečne čokolade za premaz
- čokoladne zvezdice za okras
- 12 papirčkov za mafine
- kuhalnica, prosojni papir, darilni trak in navodila
- darilna škatla ali vrečka
Postopek
V kozarec damo najprej sladkor. Poravnamo, da se utrdi, in dodamo moko, nato še kakav. Kozarec zapremo.
Čokoladne kapljice in koščke zavijemo v prosojni papir in vrečko zavežemo z darilnim trakom. Na kozarec zavežemo še kuhalnico. Vse skupaj položimo v darilno škatlo ali vrečko.
Priložimo še navodila za nadaljnjo uporabo:
Pečico segrej na 180 °C. V skledo daj 100 g zelo mehkega masla skupaj z 2 jajcema. Dodaj vsebino kozarca in dobro stepi. Če je masa pregosta, jo razredči z malo mleka. Vmešaj še čokoladne kapljice in maso razdeli v papirčke. Peci 15 minut. Čokoladne koščke stopi in z njimi premaži vrhove kolačkov. Okrasi s čokoladnimi zvezdicami.