
Darilce za kofetkarje
Darilo iz kuhinje
Darilce za kofetkarje
Darilo iz kuhinje

Ingverjevi piškoti v paketku z zavitkom kave in kavnima skodelicama so čudovito božično darilo.
Sestavine
- 140 g masla
- 100 g temnega sladkorja muskovado
- 4 žlice medu
- 300 g moke
- 1 žlička sode bikarbone
- 2 žlički mletega ingverja
- 3 koščki kandiranega ingverja
- moka za posip
preostale sestavine
- nepredušna posoda ali kozarec
- darilna škatla ali vrečka, nalepka in darilni trak
- 2 skodelici za espresso
- 1 zavitek mlete kave
Preberite tudi

Kako zvežemo pečenko
Če želite, da pečenka ohrani lepo obliko, jo morate pred pripravo dobro povezati z vrvico.

Tri obare, ki vas bodo pogrele na deževen dan
Na deževen dan se nič ne prileže bolj, kot krožnik tople domače obare. Pripravili smo tri slovenske klasike - telečjo obaro, kokošjo obaro in štajersko kislo juho.

Poznate razliko med vietnamskimi in spomladanskimi zvitki?
Odkrijte, kako se vietnamski in spomladanski zvitki razlikujejo, in si shranite naša dva preizkušena recepta s fotografijami postopka korak za korakom.
Sestavine
- 140 g masla
- 100 g temnega sladkorja muskovado
- 4 žlice medu
- 300 g moke
- 1 žlička sode bikarbone
- 2 žlički mletega ingverja
- 3 koščki kandiranega ingverja
- moka za posip
preostale sestavine
- nepredušna posoda ali kozarec
- darilna škatla ali vrečka, nalepka in darilni trak
- 2 skodelici za espresso
- 1 zavitek mlete kave
Postopek
Pečico segrejemo na 170 °C. Dva nizka pekača obložimo s papirjem za peko. V ponvi segrejemo maslo, sladkor in med. Med mešanjem vse raztopimo, nato pa odstranimo z ognja. V drugi skledi presejemo moko s sodo bikarbono in ingverjem. Dodamo ji mokre sestavine, drobno nasekljan ingver in vse skupaj premešamo, da nastane gosto testo.
Delovno površino posujemo z moko in na njej testo razvaljamo na debelino pol centimetra. Z modelčkom izrežemo piškote, jih nadevamo v pekača in pečemo 10 minut, da postanejo zlato rjave barve. Pečene popolnoma ohladimo, odstranimo iz pekača in shranimo v nepredušno posodo (počakajo lahko do dva tedna).
Piškote napolnimo v posodo ali kozarec, jih označimo z nalepko in zavijemo z darilnim trakom. Skupaj s preostalimi sestavinami jih damo v darilno vrečko ali škatlo.