Dober tek
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Darilce za kofetkarje

Darilo iz kuhinje

Darilce za kofetkarje

Darilo iz kuhinje

Čas priprave 25 min
Zahtevnost Enostavno
Količina 25 piškotov
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
kofipix_558x620_acf_cropped

Ingverjevi piškoti v paketku z zavitkom kave in kavnima skodelicama so čudovito božično darilo.

Sestavine

  • 140 g masla
  • 100 g temnega sladkorja muskovado
  • 4 žlice medu
  • 300 g moke
  • 1 žlička sode bikarbone
  • 2 žlički mletega ingverja
  • 3 koščki kandiranega ingverja
  • moka za posip

preostale sestavine

  • nepredušna posoda ali kozarec
  • darilna škatla ali vrečka, nalepka in darilni trak
  • 2 skodelici za espresso
  • 1 zavitek mlete kave

Sestavine

  • 140 g masla
  • 100 g temnega sladkorja muskovado
  • 4 žlice medu
  • 300 g moke
  • 1 žlička sode bikarbone
  • 2 žlički mletega ingverja
  • 3 koščki kandiranega ingverja
  • moka za posip

preostale sestavine

  • nepredušna posoda ali kozarec
  • darilna škatla ali vrečka, nalepka in darilni trak
  • 2 skodelici za espresso
  • 1 zavitek mlete kave

Postopek

1

Pečico segrejemo na 170 °C. Dva nizka pekača obložimo s papirjem za peko. V ponvi segrejemo maslo, sladkor in med. Med mešanjem vse raztopimo, nato pa odstranimo z ognja. V drugi skledi presejemo moko s sodo bikarbono in ingverjem. Dodamo ji mokre sestavine, drobno nasekljan ingver in vse skupaj premešamo, da nastane gosto testo.

2

Delovno površino posujemo z moko in na njej testo razvaljamo na debelino pol centimetra. Z modelčkom izrežemo piškote, jih nadevamo v pekača in pečemo 10 minut, da postanejo zlato rjave barve. Pečene popolnoma ohladimo, odstranimo iz pekača in shranimo v nepredušno posodo (počakajo lahko do dva tedna).

3

Piškote napolnimo v posodo ali kozarec, jih označimo z nalepko in zavijemo z darilnim trakom. Skupaj s preostalimi sestavinami jih damo v darilno vrečko ali škatlo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.