
Pečeni camembert
Darilo iz kuhinje
Pečeni camembert
Darilo iz kuhinje

Idealno darilce za ljubitelje sira: škatlica camemberta, ki ga pogrejemo v pečici in ponudimo s pijanimi rozinami.
Sestavine
- 100 g rozin
- 5 žlic kalvadosa, šerija, ruma ali kakšnega drugega brendija
- 1 škatla sira s plemenito plesnijo camembert
preostale sestavine
- manjši kozarec, darilni trak in navodila
Preberite tudi

Tako preprosto pripravite jogurt doma
Doma narejen jogurt je odličen. Priprava je nadvse preprosta, potrebujete pa le dve sestavini.

Za domači sladoled, potrebujete le nekaj domišljije in pravi recept
Sladoled je nepogrešljiv spremljevalec toplih dni. Čeprav si ga lahko privoščimo vse leto, najbolj prija prav spomladi in poleti.

Gurmanski hit s Pinteresta: kako ustvariti popolno charcuterie desko
Bi radi očarali goste z narezkom? Pred vami je tehnika, s katero boste zagotovo navdušili. Fotogenična ideja žanje navdušenje tudi na družbenih omrežih.
Sestavine
- 100 g rozin
- 5 žlic kalvadosa, šerija, ruma ali kakšnega drugega brendija
- 1 škatla sira s plemenito plesnijo camembert
preostale sestavine
- manjši kozarec, darilni trak in navodila
Postopek
V kozici segrejemo rozine z žganjem in malo pokuhljamo. Nato ogenj ugasnemo in popolnoma ohladimo. Predevamo jih v manjši kozarec in zapremo. Kozarec položimo na sir in vse skupaj povežemo z darilnim trakom.
Pripravljeno darilo lahko hranimo v hladilniku do enega tedna. Preden ga podarimo, ga opremimo z navodili:
Pečico segrej na 200 °C. Sir vzemi iz embalaže in ga odvij iz papirja, položi nazaj v leseno škatlo in peci 10 minut oziroma toliko časa, da se njegova sredica zmehča. V sredino sira zareži križ, v notranjost in naokoli stresi toliko rozin, kot želiš. Tak sir postrezi s hrustljavim kruhom.
Nasvet
Če je sir zavit le v papir in ni v škatli, v navodilo napišite, da ga je treba odviti iz papirja in v manjšem pekaču peči 10 minut.