Dober tek
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Ingverjeve ledenke

Sladoled, piškoti in ingver za slastno vroče ali hladno popoldne

Ingverjeve ledenke

Sladoled, piškoti in ingver za slastno vroče ali hladno popoldne

Čas priprave 30 min + zamrzovanje
Zahtevnost Enostavno
Količina za 8 oseb
Oznake
Deli recept
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
vlozeni-ingver-scaled_558x620_acf_cropped-1

Sestavine

  • 1 liter vaniljevega sladoleda
  • rastlinsko olje za modele
  • 175 g ingverjevih keksov
  • 75 g stopljenega masla
  • 3 koščki vloženega ingverja in še malo sirupa iz kozarca (glej spodaj)
  • kandiran ingver za okras

Preberite tudi

Sestavine

  • 1 liter vaniljevega sladoleda
  • rastlinsko olje za modele
  • 175 g ingverjevih keksov
  • 75 g stopljenega masla
  • 3 koščki vloženega ingverja in še malo sirupa iz kozarca (glej spodaj)
  • kandiran ingver za okras

Postopek

1

Sladoled vzamemo iz zamrzovalnika in ga pustimo 10 minut, da se zmehča. Osem modelčkov s prostornino 1,5 dl, primernih za zamrzovanje, tanko premažemo z oljem, obložimo z nekaj kosi prozorne kuhinjske folije in jo zgladimo, da na ledenkah ne bo gub, ko jih bomo zvrnili ven.

2

Piškote v multipraktiku zmeljemo v drobtine, dodamo stopljeno maslo in spet na hitro zmeljemo.

3

Sladoled damo v veliko skledo ter vmešamo drobno nariban vloženi ingver in 2 žlici sirupa. Mešanico razdelimo v modelčke, tako da na vrhu ostane 0,5 cm prostora.

4

Po sladoledu do roba modelčkov potresemo plast piškotnih drobtin in jih zgladimo ter pritisnemo s hrbtno stranjo žlice.

5

Modelčke pokrijemo s prozorno kuhinjsko folijo in ledenke zamrznemo
(približno 3 ure bo trajalo, da se strdijo). Preden jih postrežemo, jih zvrnemo iz
modelčkov, okrasimo z nekaj koščki kandiranega ingverja in po želji pokapamo s
še malo sirupa iz kozarca z vloženim ingverjem.

Ingver v sirupu

Za pripravo te fine sladice vam bo prišel prav tudi vsestranski recept za vloženi ingver v sirupu.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.