Kaj boste skuhali danes?
Zeleni zmešanček s špinačo, zelenim čajem in avokadom
Zeleni zmešanček s špinačo, zelenim čajem in avokadom
Sestavine
- 1 zrel avokado
- 1 kivi
- 1 jabolko
- 150 g stebelne zelene
- 50 g mlade špinače
- 6 dl ohlajenega zelenega čaja
- velika pest svežega peteršilja (ali 1 žlica suhega peteršilja)
- 1 cm svežega ingverja (ali ½ žličke mletega)
- sok ½ limete
- 1 žlica oljčnega olja
Pozabite na ganaš in mousse, tu je namelaka
Iskanja je konec - imamo recept za čokoladno kremo, ki je hitro pripravljena, bogato čokoladna in tako gladka, da z njo zlahka premažete kolače.
Elegantna sladica, ki navduši z nežnim okusom
Za praznična druženja smo izbrali še eno klasično slaščico, ki ne bo obremenila pečice. Prilagodite jo po svojem okusu.
Top sladice leta 2025
Leto se poslavlja, čas je, da se ozremo in preverimo, katere sladice so v letu 2025 pritegnile največ pozornosti.
Sestavine
- 1 zrel avokado
- 1 kivi
- 1 jabolko
- 150 g stebelne zelene
- 50 g mlade špinače
- 6 dl ohlajenega zelenega čaja
- velika pest svežega peteršilja (ali 1 žlica suhega peteršilja)
- 1 cm svežega ingverja (ali ½ žličke mletega)
- sok ½ limete
- 1 žlica oljčnega olja
Postopek
Avokado in kivi olupimo in narežemo na majhne koščke. Jabolko izkoščičimo, po želji ga tudi olupimo in narežemo na manjše kose. Stebelno zeleno operemo, jo olupimo z lupilnikom, da odstranimo nitke, ki potekajo po steblu, in jo narežemo na nekaj kosov. Špinačo in peteršilj dobro operemo. Ingver olupimo. Vse sestavine stresemo v zmogljiv mešalnik ali sokovnik in zmešamo.
Nasvet
- Za pripravo zelenega zmešančka lahko uporabite tudi solato endivijo ali mlade koprive. Če na okus zelenja niste povsem navajeni, lahko dodate banano.
- Če imate raje bistre sokove, uporabite sokovnik, toda v zmešančkih, ki jih pripravimo v mešalniku, ostanejo tudi vlaknine, ki ugodno vplivajo na telo, hkrati pa nas gosti napitki tudi bolj nasitijo in so zato primernejši za zajtrk ali malico. Če želite vnesti še več vlaknin, zmešančkom dodajte žlico lanenih semen ali ovsenih kosmičev.
- Za kakovostne sokove in zmešančke potrebujemo zmogljive kuhinjske strojčke, ki lahko sestavine sesekljajo zelo na drobno, da dobimo primeren napitek. Drobno sesekljane sestavine so tudi lažje prebavljive.
- Pri presnih sadno-zelenjavnih napitkih še posebej velja rek, da dobiš, kar daš. Najbolje je, če uporabimo sveže sezonsko sadje in zelenjavo ali kakovostno zamrznjeno, kadar svežega ni na voljo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Sočen karamelno-kokosov narastek
Zmešamo testo, prelijemo in spečemo. Preprosteje ne gre!
Pečene bučke s pinjolami in feto
Cvetačna kremna juha s posipom
Tako bogatega posipa na juhi še niste okusili: hrustljava slanina, popečen kruhek, plemeniti sir in nasekljano jajce!