© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Zeleni zmešanček s špinačo, zelenim čajem in avokadom

Zeleni zmešanček s špinačo, zelenim čajem in avokadom

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Zeleni zmesancek s spinaco zelenim cajem in avokadom

Sestavine

  • 1 zrel avokado
  • 1 kivi
  • 1 jabolko
  • 150 g stebelne zelene
  • 50 g mlade špinače
  • 6 dl ohlajenega zelenega čaja
  • velika pest svežega peteršilja (ali 1 žlica suhega peteršilja)
  • 1 cm svežega ingverja (ali ½ žličke mletega)
  • sok ½ limete
  • 1 žlica oljčnega olja

Sestavine

  • 1 zrel avokado
  • 1 kivi
  • 1 jabolko
  • 150 g stebelne zelene
  • 50 g mlade špinače
  • 6 dl ohlajenega zelenega čaja
  • velika pest svežega peteršilja (ali 1 žlica suhega peteršilja)
  • 1 cm svežega ingverja (ali ½ žličke mletega)
  • sok ½ limete
  • 1 žlica oljčnega olja

Postopek

1

Avokado in kivi olupimo in narežemo na majhne koščke. Jabolko izkoščičimo, po želji ga tudi olupimo in narežemo na manjše kose. Stebelno zeleno operemo, jo olupimo z lupilnikom, da odstranimo nitke, ki potekajo po steblu, in jo narežemo na nekaj kosov. Špinačo in peteršilj dobro operemo. Ingver olupimo. Vse sestavine stresemo v zmogljiv mešalnik ali sokovnik in zmešamo.

Nasvet

  • Za pripravo zelenega zmešančka lahko uporabite tudi solato endivijo ali mlade koprive. Če na okus zelenja niste povsem navajeni, lahko dodate banano.
  • Če imate raje bistre sokove, uporabite sokovnik, toda v zmešančkih, ki jih pripravimo v mešalniku, ostanejo tudi vlaknine, ki ugodno vplivajo na telo, hkrati pa nas gosti napitki tudi bolj nasitijo in so zato primernejši za zajtrk ali malico. Če želite vnesti še več vlaknin, zmešančkom dodajte žlico lanenih semen ali ovsenih kosmičev.
  • Za kakovostne sokove in zmešančke potrebujemo zmogljive kuhinjske strojčke, ki lahko sestavine sesekljajo zelo na drobno, da dobimo primeren napitek. Drobno sesekljane sestavine so tudi lažje prebavljive.
  • Pri presnih sadno-zelenjavnih napitkih še posebej velja rek, da dobiš, kar daš. Najbolje je, če uporabimo sveže sezonsko sadje in zelenjavo ali kakovostno zamrznjeno, kadar svežega ni na voljo.

Priljubljeni recepti

Topli sendviči z zelenim čilijem in mangovim čatnijem

Preplet slanega, pekočega in sladkega ter nasprotje med hrustljavim kruhom in mehko sredico je tisto, kar naredi ta sendvič nekaj res posebnega.

10 min
Enostavno

Račje prsi na način »reverse sear«

Račje prsi so premalokrat na naših jedilnikih. Svojo pojedino lahko popestrite z odličnim receptom, ki račje prsi popelje na raven dobrega steaka ali še više.

Srednje zahtevno

Preprost melonin sladoled

Hiter, enostaven, osvežilen

35 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.