
Petletni Matic je s pomočjo mojstra Goljata svoji mami podaril okrašene čokoladne gumbke (čeprav bi jih zase raje pripravil brez kandiranega sadja).
Sestavine
- 150 g mlečne, bele ali temne čokolade
- praženi mandlji, razni oreški, kandirano ali suho sadje …
- kakav v prahu (po želji)
- darilna škatla ali okrasni papir
Preberite tudi

Tri obare, ki vas bodo pogrele na deževen dan
Na deževen dan se nič ne prileže bolj, kot krožnik tople domače obare. Pripravili smo tri slovenske klasike - telečjo obaro, kokošjo obaro in štajersko kislo juho.

Poznate razliko med vietnamskimi in spomladanskimi zvitki?
Odkrijte, kako se vietnamski in spomladanski zvitki razlikujejo, in si shranite naša dva preizkušena recepta s fotografijami postopka korak za korakom.

Francoska klasika, ki bo očarala vse ljubitelje morske hrane
Francoski Marseille, pristanišče ob Sredozemlju, je že dolgo znano kot mesto ribje juhe bouillabaisse.
Sestavine
- 150 g mlečne, bele ali temne čokolade
- praženi mandlji, razni oreški, kandirano ali suho sadje …
- kakav v prahu (po želji)
- darilna škatla ali okrasni papir
Postopek
Čokolado s prsti nalomi, da se enakomerneje stopi, in jo prestavi v posodico (različne vrste čokolade daj v različne posodice). Prosi odraslega, da čokolado stopi v vodni kopeli ali jo dajta v posodici v pečico za 15 minut pri 35 °C.

Posodo s stopljeno čokolado s kuhinjskimi rokavicami previdno prestavi na kuhinjski prt in čokolado prelij v hladnejšo posodo. Pekač obloži s papirjem za peko. Z žličko zajemaj stopljeno čokolado in jo prenesi na papir, da dobiš čim bolj okrogle oblike.

Kandirano ali suho sadje po potrebi natrgaj na manjše koščke, tudi oreške lahko po dolgem razdvojiš na polovice. S pripravljenim sadjem in oreški okrasi čokoladne gumbke tako, da jih v čokolado malce pritisneš s prstom.

Počakaj, da se čokolada ohladi pri sobni temperaturi (pekač lahko prestaviš tudi v shrambo, v hladilnik pa nikar!). Ohlajanje lahko traja tudi tri ure. Ko se čokolada utrdi in čokoladne gumbke lahko dvigneš s papirja za peko, jih spravi v darilno škatlico.
