
Sestavine
- 2 glavi solate, npr. ledenke ali rimske
- 2 dobri pesti drugih solatnih listov, npr. vodne kreše, rukole ali mizune
- pest zelišč, npr. krebuljice, pehtrana, peteršilja, drobnjaka
preliv
- 1 strok česna
- 1 mlada čebulica
- pest peteršilja
- nekaj vejic vodne kreše ali listov rukole
- 2 žlici belega vinskega kisa
- 1⁄2 žličke dijonske gorčice
- 6 žlic oljčnega olja
- sol in poper

Pehtran: odlične ideje za slane in sladke jedi
Če pehtran poznate le v potici, je to branje za vas. Pehtran navdušuje v piškotih, panakotah in sladoledu, v smetanovih omakah, na gobah, s piščancem in z ribami.

Tri najhitrejše omake za testenine - le 15 minut in veliko okusa
Pozabite na kupljene omake. Pripravite si eno od treh preprostih omak za testenine, ki vas bo navdušila s hitrostjo in okusom.

Ne spreglejte znakov, ki razkrivajo kakovost paradižnika
Najbrž se lahko strinjamo, da ni vsak na videz popoln paradižnik tudi zares dober. Kako torej v trgovini prepoznati sočen in sladek paradižnik, polnega okusa?
Sestavine
- 2 glavi solate, npr. ledenke ali rimske
- 2 dobri pesti drugih solatnih listov, npr. vodne kreše, rukole ali mizune
- pest zelišč, npr. krebuljice, pehtrana, peteršilja, drobnjaka
preliv
- 1 strok česna
- 1 mlada čebulica
- pest peteršilja
- nekaj vejic vodne kreše ali listov rukole
- 2 žlici belega vinskega kisa
- 1⁄2 žličke dijonske gorčice
- 6 žlic oljčnega olja
- sol in poper
Postopek
Solatne liste in zelišča operemo in osušimo. Večje liste natrgamo na koščke in vse skupaj stresemo v veliko solatno skledo.
Za preliv damo strt česen, grobo nasekljano čebulico in zelišča v majhen sekljalnik in drobno sesekljamo. Dodamo kis, gorčico ter malo soli in popra ter še malo zmeljemo. Počasi prilijemo olje in meljemo, da se zgosti. Solato zabelimo s prelivom in pomešamo, tik preden postrežemo.