
Sestavine
- 2 glavi solate, npr. ledenke ali rimske
- 2 dobri pesti drugih solatnih listov, npr. vodne kreše, rukole ali mizune
- pest zelišč, npr. krebuljice, pehtrana, peteršilja, drobnjaka
preliv
- 1 strok česna
- 1 mlada čebulica
- pest peteršilja
- nekaj vejic vodne kreše ali listov rukole
- 2 žlici belega vinskega kisa
- 1⁄2 žličke dijonske gorčice
- 6 žlic oljčnega olja
- sol in poper
Preberite tudi

Fina kuharska tehnika: sotiranje
Sotiranje pomeni hitro praženje hrane v vroči ponvi z uporabo majhne količine maščobe. Pa veste, s katero ponvijo boste prišli do najboljšega učinka?

Ideje za kosilo v manj kot 30 minutah: hitro, preprosto in nasitno
Zbirka hitrih receptov jedi, pripravljenih v manj kot pol ure. Za vse, ki iščete ideje za hitro, a kakovostno kosilo brez dolgčasa na krožniku.

Kiš - francoska pita, ki jo lahko prinesete na piknik
Pomlad nam ponuja celo vrsto dobrot, iz katerih lahko pripravimo izjemno okusne jedi, polne pomladne svežine in sočnosti.
Sestavine
- 2 glavi solate, npr. ledenke ali rimske
- 2 dobri pesti drugih solatnih listov, npr. vodne kreše, rukole ali mizune
- pest zelišč, npr. krebuljice, pehtrana, peteršilja, drobnjaka
preliv
- 1 strok česna
- 1 mlada čebulica
- pest peteršilja
- nekaj vejic vodne kreše ali listov rukole
- 2 žlici belega vinskega kisa
- 1⁄2 žličke dijonske gorčice
- 6 žlic oljčnega olja
- sol in poper
Postopek
Solatne liste in zelišča operemo in osušimo. Večje liste natrgamo na koščke in vse skupaj stresemo v veliko solatno skledo.
Za preliv damo strt česen, grobo nasekljano čebulico in zelišča v majhen sekljalnik in drobno sesekljamo. Dodamo kis, gorčico ter malo soli in popra ter še malo zmeljemo. Počasi prilijemo olje in meljemo, da se zgosti. Solato zabelimo s prelivom in pomešamo, tik preden postrežemo.