
Sestavine
- velik šop vodne kreše
- dobra pest bazilike
- dobra pest mete
- 4 mlade čebulice
- 2 veliki jajci
- sveže nariban muškatni orešek
- sol in poper
- 100 g sira feta
- 85 g artičokinih srčkov, vloženih v olje
- 50 g masla
- 300 g tankega vlečenega testa
- 2 žlici sveže naribanega parmezana
- paradižnikova solata za prilogo (po želji)

Iščemo babice z najboljšimi recepti!
Tudi vaša babica kuha jed, ki vam poboža dušo in vas vrne v otroštvo? Pošljite nam njen recept in osvojite nagrado!

Večno vprašanje: kako pravilno uporabiti želatino
Na nas se je obrnil bralec, ki se je med obiskom trgovine spraševal, katero želatino naj kupi in v čem so prednosti posamezne vrste.

Želite dalj časa ostati siti? Potem pri kuhanju uporabite to živilo!
Ne glede na to, ali si jo postrežemo kot kremni namaz, hrustljav prigrizek ali hranljivo osnovo glavne jedi – čičerika si zasluži stalno mesto v vsakem gospodinjstvu.
Sestavine
- velik šop vodne kreše
- dobra pest bazilike
- dobra pest mete
- 4 mlade čebulice
- 2 veliki jajci
- sveže nariban muškatni orešek
- sol in poper
- 100 g sira feta
- 85 g artičokinih srčkov, vloženih v olje
- 50 g masla
- 300 g tankega vlečenega testa
- 2 žlici sveže naribanega parmezana
- paradižnikova solata za prilogo (po želji)
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C. Kreši odstranimo trda stebla in jo nasekljamo. Baziliko, meto in mlado čebulico grobo nasekljamo. Vse skupaj damo v multipraktik in nekaj sekund meljemo, nato dodamo jajci, muškatni orešek, sol in poper ter spet pomeljemo – a pazimo, da ni predrobno sesekljano. Mešanico stresemo v skledo in vmešamo na kockice narezano feto ter odcejene in na koščke narezane artičoke.
Stopimo maslo. Liste vlečenega testa narežemo na kvadrate s stranico 12 do 13 cm. Po 4 kvadrate zložimo drugega na drugega in vsakega premažemo z maslom, zlagamo pa jih tako, da jih zamikamo, tako da ob robu nastane oblika zvezde. Dobiti moramo 8 kupčkov testa. (Nekaj testa bo ostalo, a ga lahko zavijemo in prihranimo za drug recept.)
Vsak kupček testa potlačimo v vdolbine modla za mafine in nadevamo z mešanico fete in zelišč. Testo na vrhu zapognemo, da zapremo nadev, in robove stisnemo. Po vrhu mošnjičke premažemo s preostalim maslom in posujemo s parmezanom. Pečemo 25 minut, da se testo zlato in hrustljavo zapeče. Pustimo, da se mošnjički nekaj minut ohlajajo, nato jih vzamemo iz modla in prestavimo na kuhinjsko mrežico, kjer naj se do konca ohladijo. Potem jih zložimo v plastične posode in odnesemo na piknik, kjer po želji zraven ponudimo paradižnikovo solato.