
Krompirjevi njoki
Krompirjevi njoki

Sestavine
- 1 kg krompirja
- 150 g ostre moke
- 1 jajce
- sol

5 trikov za božanski pečen krompir
Pečen krompir je zagotovo ena najbolj priljubljenih domačih jedi, sploh če je pravilno pečen in dobro začinjen.

Tako se ribe ne bodo prijele na rešetko
Odkrijte preproste trike za popolno ribo na žaru – brez lepljenja, brez razpadanja, z lepo zapečeno kožo in sočnim mesom.

Marmelada ali džem – poznate razliko?
Sezonsko sadje počasi zori in ker ga bo marsikje preveč, da bi ga lahko pojedli, se ga splača skuhati v sladek namaz. Bo to marmelada ali džem?
Sestavine
- 1 kg krompirja
- 150 g ostre moke
- 1 jajce
- sol
Postopek
Krompir skuhamo v lupini. Kuhanega odcedimo, in ko se nekoliko ohladi, olupimo in pretlačimo. Še toplemu krompirju dodamo jajce, ščepec soli in moko ter na hitro pregnetemo. Moke naj bo čim manj, le toliko, da dobimo gladko testo. Kos testa odrežemo in ga na pomokani deski oblikujemo v dolg svaljek. Narežemo ga na približno 2 centimetra dolge koščke, ki jih povaljamo po vilicah ali strgalu da naredimo vzorec. Nadaljujemo s preostalim testom. Njoke kuhljamo v vreli slani vodi, dokler ne priplavajo na površje (količina, ki jo damo v vodo, naj ne bo prevelika), nato jih odcedimo in po želji prelijemo z omako.
Preizkusite recept za njoke s kremno paradižnikovo omako in špinačo.