
Solata z belgijskim radičem, jabolkom in datlji
Dokaz, da solate niso dolgočasne!
Solata z belgijskim radičem, jabolkom in datlji
Dokaz, da solate niso dolgočasne!

Sestavine
- 3 glavice belgijskega radiča (vitlofa)
- 5 datljev
- 100 g vodne kreše
- 1 jabolko
- pest metinih listov
- pest peteršiljevih listov
preliv
- sok 1 limone
- 5 žlic oljčnega olja
- 2 žlici belega vinskega kisa
- malo soli

To je sadež, ki ga je vredno imeti poleti v kuhinji
Če ste se že znašli pred rezino limete, iz katere niste mogli iztisniti več kot le nekaj kapljic soka, niste edini. Marsikoga limete spravijo ob živce, naša bralka nas je vprašala, zakaj je temu tako.

Slastne kombinacije sira in zelenjave, ki vedno navdušujo
Polnjen slan kolaček ali pečene jajčevce lahko ponudite kot zanimive predjedi.

Naredite preprosto bogato domačo majonezo
Zakaj bi kupovali majonezo, če jo lahko res preprosto pripravite doma? Sledite našim fotografijam korak za korakom in na pikniku presenetite z domačo majonezo.
Sestavine
- 3 glavice belgijskega radiča (vitlofa)
- 5 datljev
- 100 g vodne kreše
- 1 jabolko
- pest metinih listov
- pest peteršiljevih listov
preliv
- sok 1 limone
- 5 žlic oljčnega olja
- 2 žlici belega vinskega kisa
- malo soli
Postopek
Belgijski radič ločimo na liste, jih operemo in posušimo. Datlje razpolovimo, jim odstranimo koščice in jih narežemo na trakove. Neolupljeno jabolko narežemo na četrtine, mu odstranimo peščišče in ga narežemo na tanke rezine. Z vodne kreše odstranimo večje peclje, liste mete in peteršilja pa natrgamo.
Vse sestavine za preliv damo v skodelico in jih stepemo. Pripravljene sestavine za solato zmešamo v solatni skledi in tik pred postrežbo zabelimo s prelivom.