© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Trska s paradižnikom in timijanom

Lahka in hitra ribja večerja

Trska s paradižnikom in timijanom

Lahka in hitra ribja večerja

Čas priprave 20 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Cod Tomato Sauce Soy, tomato and thyme cod

Sestavine

  • 1 žlica oljčnega olja
  • 1 čebula
  • 400 g sesekljanega paradižnika iz pločevinke (pelatov)
  • 1 zvrhana žlička rjavega sladkorja
  • nekaj vejic timijana
  • 1 žlica sojine omake
  • 4 fileji trske
babicina shramba Shutter.jpg

Slasten namaz iz pečenih paprik

To je preprost in varčen, a res okusen in zdrav namaz iz pečenih paprik. Vsi poznamo ajvar, ki tudi vsebuje pečene paprike (poleg drugih sestavin). Ta namaz je po teksturi bolj grob in seveda čisto drugačnega okusa.

Sestavine

  • 1 žlica oljčnega olja
  • 1 čebula
  • 400 g sesekljanega paradižnika iz pločevinke (pelatov)
  • 1 zvrhana žlička rjavega sladkorja
  • nekaj vejic timijana
  • 1 žlica sojine omake
  • 4 fileji trske

Postopek

1

V primerno veliki ponvi segrejemo olje in na njem 5 do 8 minut pražimo sesekljano čebulo, da rahlo porjavi. Vmešamo paradižnik, sladkor, timijanove lističe in sojino omako ter vse skupaj zavremo.

2

Ogenj zmanjšamo in omako kuhljamo 5 minut, nato ji dodamo še ribje fileje. Ponev pokrijemo in kuhljamo še 8 do 10 minut, da se riba do konca skuha. Postrežemo s pečenim ali v sopari kuhanim krompirjem.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.