
Trska s paradižnikom in timijanom
Lahka in hitra ribja večerja
Trska s paradižnikom in timijanom
Lahka in hitra ribja večerja

Sestavine
- 1 žlica oljčnega olja
- 1 čebula
- 400 g sesekljanega paradižnika iz pločevinke (pelatov)
- 1 zvrhana žlička rjavega sladkorja
- nekaj vejic timijana
- 1 žlica sojine omake
- 4 fileji trske

Marmelada ali džem – poznate razliko?
Sezonsko sadje počasi zori in ker ga bo marsikje preveč, da bi ga lahko pojedli, se ga splača skuhati v sladek namaz. Bo to marmelada ali džem?

Pehtran: odlične ideje za slane in sladke jedi
Če pehtran poznate le v potici, je to branje za vas. Pehtran navdušuje v piškotih, panakotah in sladoledu, v smetanovih omakah, na gobah, s piščancem in z ribami.

Tri najhitrejše omake za testenine - le 15 minut in veliko okusa
Pozabite na kupljene omake. Pripravite si eno od treh preprostih omak za testenine, ki vas bo navdušila s hitrostjo in okusom.
Sestavine
- 1 žlica oljčnega olja
- 1 čebula
- 400 g sesekljanega paradižnika iz pločevinke (pelatov)
- 1 zvrhana žlička rjavega sladkorja
- nekaj vejic timijana
- 1 žlica sojine omake
- 4 fileji trske
Postopek
V primerno veliki ponvi segrejemo olje in na njem 5 do 8 minut pražimo sesekljano čebulo, da rahlo porjavi. Vmešamo paradižnik, sladkor, timijanove lističe in sojino omako ter vse skupaj zavremo.
Ogenj zmanjšamo in omako kuhljamo 5 minut, nato ji dodamo še ribje fileje. Ponev pokrijemo in kuhljamo še 8 do 10 minut, da se riba do konca skuha. Postrežemo s pečenim ali v sopari kuhanim krompirjem.