
Sardele s koromačevo solato po sicilijansko
Sardele, ki so odlične pečene na žaru, v vsak obrok vnesejo okus po poletju in se krasno podajo k hrustljavi solati.
Sardele s koromačevo solato po sicilijansko
Sardele, ki so odlične pečene na žaru, v vsak obrok vnesejo okus po poletju in se krasno podajo k hrustljavi solati.

Sestavine
- lupinica in sok 1 limone
- šop peteršilja
- 1 majhen strok česna, drobno sesekljan
- 1 koromač z zelenjem
- 50 g praženih pinjol
- 50 g rozin
- pest sesekljanih zelenih oliv
- 3 žlice oljčnega olja
- 10–12 očiščenih sardel
- groba morska sol

Večno vprašanje: kako pravilno uporabiti želatino
Na nas se je obrnil bralec, ki se je med obiskom trgovine spraševal, katero želatino naj kupi in v čem so prednosti posamezne vrste.

Želite dalj časa ostati siti? Potem pri kuhanju uporabite to živilo!
Ne glede na to, ali si jo postrežemo kot kremni namaz, hrustljav prigrizek ali hranljivo osnovo glavne jedi – čičerika si zasluži stalno mesto v vsakem gospodinjstvu.

Kako prepoznati kakovosten paradižnik?
Najbrž se lahko strinjamo, da ni vsak na videz popoln paradižnik tudi zares dober. Kako torej v trgovini prepoznati sočen in sladek paradižnik, polnega okusa?
Sestavine
- lupinica in sok 1 limone
- šop peteršilja
- 1 majhen strok česna, drobno sesekljan
- 1 koromač z zelenjem
- 50 g praženih pinjol
- 50 g rozin
- pest sesekljanih zelenih oliv
- 3 žlice oljčnega olja
- 10–12 očiščenih sardel
- groba morska sol
Postopek
Polovico peteršiljevih listov drobno sesekljamo, drugo polovico pustimo cele. Limonovo lupinico, sesekljan peteršilj in česen zmešamo. S koromača odtrgamo zelenje in ga shranimo. Koromač razpolovimo in ga narežemo na tanke rezine. Solato pripravimo tako, da narezan koromač zmešamo z zelenjem, pinjolami, rozinami, olivami in celimi listi peteršilja. Začinimo z oljčnim oljem in limonovim sokom.
Pripravimo žar ali razgrejemo rebrasto ponev. Ribe natremo z grobo morsko soljo (tako preprečimo sprijemanje). Na vsaki strani pečemo 2 do 3 minute oziroma toliko časa, da oči postanejo bele. Sardele potresemo s peteršiljevo mešanico in preložimo na krožnike. Pokapamo z oljčnim oljem in postrežemo s koromačevo solato.