© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Testenine z bobovim pestom

Testenine z bobovim pestom

Čas priprave 35 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Testenine z bobovim pestom

Sestavine

  • 300 g oluščenega svežega boba (ali zamrznjenega)
  • 2 stroka česna
  • 3 slani fileji sardonov (inčunov)
  • 25 g parmezana
  • sok in lupina 1⁄2 limone
  • 3 žlice oljčnega olja
  • 400 g testenin
  • parmezan, ko postrežemo (po želji)
babicina shramba Shutter.jpg

Slasten namaz iz pečenih paprik

To je preprost in varčen, a res okusen in zdrav namaz iz pečenih paprik. Vsi poznamo ajvar, ki tudi vsebuje pečene paprike (poleg drugih sestavin). Ta namaz je po teksturi bolj grob in seveda čisto drugačnega okusa.

Sestavine

  • 300 g oluščenega svežega boba (ali zamrznjenega)
  • 2 stroka česna
  • 3 slani fileji sardonov (inčunov)
  • 25 g parmezana
  • sok in lupina 1⁄2 limone
  • 3 žlice oljčnega olja
  • 400 g testenin
  • parmezan, ko postrežemo (po želji)

Postopek

1

Bob v slanem kropu kuhamo 3 minute, da zrna priplavajo na vrh. Odcedimo jih in na hitro oplaknemo z ledeno mrzlo vodo, da se nehajo kuhati. Iztisnemo jih iz kožic, ki jih zavržemo.

2

Česen razpolovimo po dolgem. Sardone narežemo na majhne koščke. V majhni ponvi česen in sardone pražimo do zlate barve, nato jih zmešamo z bobom. Pretresemo v skledo ali možnar in zdrobimo skupaj z nastrganim parmezanom, limonovim sokom in nastrgano limonovo lupino ter oljem.

3

Testenine v obilo osoljenega kropa skuhamo po navodilih na embalaži, da so al dente. Odcedimo jih in takoj zmešamo s pestom, po želji dodamo še kakšno žlico vode od kuhanja, če so presuhe. Po želji posujemo s parmezanom.

Nasvet

Bobov pesto se v hladilniku obdrži do 3 dni. Odličen je tudi kot pomaka ali namaz za kruh, skupaj s kakim drobljivim sirom.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.