
Testenine z bobovim pestom
Testenine z bobovim pestom

Sestavine
- 300 g oluščenega svežega boba (ali zamrznjenega)
- 2 stroka česna
- 3 slani fileji sardonov (inčunov)
- 25 g parmezana
- sok in lupina 1⁄2 limone
- 3 žlice oljčnega olja
- 400 g testenin
- parmezan, ko postrežemo (po želji)

Najboljše sladice s češnjami: pite in kolači, cheesecake, sladoled
Maj je že prinesel prve češnje! Odkrijte najboljše sladice – lahke, sočne in popolne za vsako priložnost, od piknika do nedeljskega kosila. .

To je stročnica, polna beljakovin, na katero smo skoraj pozabili
Bob je znova priljubljen: bogat z beljakovinami, vsestransko uporaben in izvrstnega okusa. Preverite recepte in ideje za pripravo domačih jedi z bobom.

Najboljše ribe so naše ribe
Kupujete ribe? Pomembni so svežina, izvor in sezona – ne nasedajte vedno enaki ponudbi, ki pogosto ni niti lokalna niti divja.
Sestavine
- 300 g oluščenega svežega boba (ali zamrznjenega)
- 2 stroka česna
- 3 slani fileji sardonov (inčunov)
- 25 g parmezana
- sok in lupina 1⁄2 limone
- 3 žlice oljčnega olja
- 400 g testenin
- parmezan, ko postrežemo (po želji)
Postopek
Bob v slanem kropu kuhamo 3 minute, da zrna priplavajo na vrh. Odcedimo jih in na hitro oplaknemo z ledeno mrzlo vodo, da se nehajo kuhati. Iztisnemo jih iz kožic, ki jih zavržemo.
Česen razpolovimo po dolgem. Sardone narežemo na majhne koščke. V majhni ponvi česen in sardone pražimo do zlate barve, nato jih zmešamo z bobom. Pretresemo v skledo ali možnar in zdrobimo skupaj z nastrganim parmezanom, limonovim sokom in nastrgano limonovo lupino ter oljem.
Testenine v obilo osoljenega kropa skuhamo po navodilih na embalaži, da so al dente. Odcedimo jih in takoj zmešamo s pestom, po želji dodamo še kakšno žlico vode od kuhanja, če so presuhe. Po želji posujemo s parmezanom.
Nasvet
Bobov pesto se v hladilniku obdrži do 3 dni. Odličen je tudi kot pomaka ali namaz za kruh, skupaj s kakim drobljivim sirom.