
Špageti s tunino
Obstaja še bolj klasična kombinacija kot špageti in tunina?
Špageti s tunino
Obstaja še bolj klasična kombinacija kot špageti in tunina?

Sestavine
- 200 g tunine v pločevinki
- 60 g vloženih slanih sardonov (inčunov)
- 2,5 dl oljčnega olja
- 60 g peteršilja
- 1,5 dl smetane za kuhanje
- 450 g špagetov
- 25 g masla
- sol
- poper
- črne olive za okras

3 načini za zgostitev omak in juh
Okus je odličen, sestavine so kuhane do popolnosti, vendar je omaka preveč redka. Lahko bi jo povreli, a bi s tem koncentrirali okus, prekuhali vse ostale sestavine in porušili razmerje med omako in vsebino. Edina rešitev je uporaba nekakšnega sredstva za zgoščevanje, vendar katerega?

Pecivo, na katerega smo (skoraj) pozabili
Kam je izginilo jogurtovo pecivo? Pred leti smo ga pripravljali vsi, od babic od otrok pri pouku gospodinjstva, potem pa nihče več. Čas je za veliki povratek.

Kako jesti kot ljudje, ki živijo najdlje: skrivnosti "modrih con"
Na svetu obstajajo tako imenovane modre cone, območja, kjer ljudje pogosto dočakajo 100 in več let, prav tako pa redkeje zbolevajo za kroničnimi boleznimi. Njihov "recept" za dolgo življenje je kombinacija življenjskega sloga, družbene povezanosti – in seveda prehrane.
Sestavine
- 200 g tunine v pločevinki
- 60 g vloženih slanih sardonov (inčunov)
- 2,5 dl oljčnega olja
- 60 g peteršilja
- 1,5 dl smetane za kuhanje
- 450 g špagetov
- 25 g masla
- sol
- poper
- črne olive za okras
Postopek
Tunino in sardone odcedimo, peteršilj operemo in na grobo narežemo. Z mešalnikom sesekljamo tuno, sardone, oljčno olje in peteršilj, da dobimo gladko omako. Dodamo smetano in za nekaj sekund znova premešamo. Začinimo s soljo in poprom.
V veliki posodi zavremo vodo, v kateri skuhamo špagete al dente. Špagete odcedimo, jih vrnemo v ponev, dodamo maslo in na srednje močnem ognju pretresemo. Dodamo omako in z dvema vilicama premešamo. Ponev odstavimo in špagete razporedimo na krožnike in okrasimo s črnimi olivami.