
Špageti s tunino
Obstaja še bolj klasična kombinacija kot špageti in tunina?
Špageti s tunino
Obstaja še bolj klasična kombinacija kot špageti in tunina?

Sestavine
- 200 g tunine v pločevinki
- 60 g vloženih slanih sardonov (inčunov)
- 2,5 dl oljčnega olja
- 60 g peteršilja
- 1,5 dl smetane za kuhanje
- 450 g špagetov
- 25 g masla
- sol
- poper
- črne olive za okras

Pehtran: odlične ideje za slane in sladke jedi
Če pehtran poznate le v potici, je to branje za vas. Pehtran navdušuje v piškotih, panakotah in sladoledu, v smetanovih omakah, na gobah, s piščancem in z ribami.

Tri najhitrejše omake za testenine - le 15 minut in veliko okusa
Pozabite na kupljene omake. Pripravite si eno od treh preprostih omak za testenine, ki vas bo navdušila s hitrostjo in okusom.

Ne spreglejte znakov, ki razkrivajo kakovost paradižnika
Najbrž se lahko strinjamo, da ni vsak na videz popoln paradižnik tudi zares dober. Kako torej v trgovini prepoznati sočen in sladek paradižnik, polnega okusa?
Sestavine
- 200 g tunine v pločevinki
- 60 g vloženih slanih sardonov (inčunov)
- 2,5 dl oljčnega olja
- 60 g peteršilja
- 1,5 dl smetane za kuhanje
- 450 g špagetov
- 25 g masla
- sol
- poper
- črne olive za okras
Postopek
Tunino in sardone odcedimo, peteršilj operemo in na grobo narežemo. Z mešalnikom sesekljamo tuno, sardone, oljčno olje in peteršilj, da dobimo gladko omako. Dodamo smetano in za nekaj sekund znova premešamo. Začinimo s soljo in poprom.
V veliki posodi zavremo vodo, v kateri skuhamo špagete al dente. Špagete odcedimo, jih vrnemo v ponev, dodamo maslo in na srednje močnem ognju pretresemo. Dodamo omako in z dvema vilicama premešamo. Ponev odstavimo in špagete razporedimo na krožnike in okrasimo s črnimi olivami.