Dober tek
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Ocvrti sardoni s česnovo in pikantno omako

Ocvrti sardoni s česnovo in pikantno omako

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Oznake
inčuni sardoni Ocvrti sardoni s česnovo in pikantno omako
Deli recept
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
recipe_image.jpg

Sestavine

  • 1 kg svežih sardonov
  • 100 g koruzne moke
  • olje za cvrenje

česnova omaka

  • sol
  • 500 g krompirja
  • sok 1 velike limone
  • 1,5 dl oljčnega olja
  • 1 glavica česna

pikantna omaka

  • 1 strok česna
  • 4 žlice oljčnega olja
  • ½ žlice moke
  • 600 g pasiranega paradižnika
  • 2 žlici kisa
  • 1 vejica rožmarina
  • ½ žličke sladkorja
  • 1 žlička ostre paprike
  • nekaj kaper (po želji)

Preberite tudi

Sestavine

  • 1 kg svežih sardonov
  • 100 g koruzne moke
  • olje za cvrenje

česnova omaka

  • sol
  • 500 g krompirja
  • sok 1 velike limone
  • 1,5 dl oljčnega olja
  • 1 glavica česna

pikantna omaka

  • 1 strok česna
  • 4 žlice oljčnega olja
  • ½ žlice moke
  • 600 g pasiranega paradižnika
  • 2 žlici kisa
  • 1 vejica rožmarina
  • ½ žličke sladkorja
  • 1 žlička ostre paprike
  • nekaj kaper (po želji)

Postopek

1

Za pikantno omako v ponvi segrejemo 4 žlice olja in na njem prepražimo cel olupljen strok česna. Vzamemo ga iz ponve in vanjo damo pol žlice moke. Malo popražimo, nato dodamo paradižnik, kis in lističe rožmarina. Premešamo in kuhamo na zmernem ognju. Ko se omaka rahlo zgosti, dodamo ostro papriko in sladkor. Odstavimo, v omako vmešamo kapre (po želji) in omako prihranimo.

2

Za česnovo omako skuhamo krompir, ga olupimo in zmečkamo. Česen olupimo in stroke eno minuto blanširamo v vreli vodi. Zmečkamo jih in primešamo krompirju. Dodamo limonov sok in oljčno olje. Omako posolimo, premešamo in prihranimo.

3

Sardone operemo, očistimo in ponovno splaknemo pot tekočo vodo. Ko se malce osušijo, jih povaljamo v moki (najlaže tako, da moko vsujemo v vrečko za zamrzovanje, dodamo nekaj sardonov in pretresemo, nato sardone vzamemo iz vrečke in postopek ponovimo s preostalimi sardoni). Ribe ocvremo v zadostni količini vročega olja. Ocvrte odlagamo na papirnate brisače, da popijejo odvečno maščobo. Sardone posolimo in ponudimo z omakama.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.