
Pšenična juha z grahom in zelišči
Pšenična juha z grahom in zelišči

Sestavine
- 50 g mesnate hamburške slanine
- 100 g šalotk
- 100 g instantne pšenice
- 200 g svežega ali zamrznjenega graha
- sol
- poper
- majhen šopek drobnjaka
- majhen šopek peteršilja
- 1 liter krepke goveje juhe
Preberite tudi

Kaj je edamame, tihi zvezdnik med zdravo prehrano?
Edamame ni le trend, temveč superživilo, ki podpira dobro počutje in hormonsko ravnovesje. Spoznajte, zakaj je ta zeleni prigrizek tako priljubljen.

Žana Vidmar je z nami delila dragocene družinske radosti
Simpatična in vedno nasmejana voditeljica Žana Vidmar prosti čas najraje preživlja z družino, zato se še toliko bolj veseli prihajajočih praznikov, ki bodo v njihovem domu kreativni, igrivi, sladki in predvsem polni smeha ter družinske povezanosti.

Dilema: ali damo šunko kuhati v hladno ali vrelo vodo?
Naj bo vaša velikonočna šunka letos popolna! Tu je preprost vodič za kuhanje šunke.
Sestavine
- 50 g mesnate hamburške slanine
- 100 g šalotk
- 100 g instantne pšenice
- 200 g svežega ali zamrznjenega graha
- sol
- poper
- majhen šopek drobnjaka
- majhen šopek peteršilja
- 1 liter krepke goveje juhe
Postopek
Slanino, s katere smo odrezali kožo, narežemo na drobne kocke. Šalotke olupimo in drobno nasekljamo. Grah blanširamo v vreli posoljeni vodi; stresemo ga na cedilo, splaknemo s hladno vodo in dobro odcedimo. Drobnjak operemo in narežemo na kolobarčke. Peteršilj operemo in drobno sesekljamo.
V dovolj velikem loncu segrejemo slanino in na njej prepražimo šalotko. Dodamo pšenico, hitro prepražimo in dolijemo govejo juho. Začinimo s soljo in poprom ter kuhamo približno 20 minut. Nato dodamo grah in zelišča, zavremo in po želji malo začinimo. Vročo juho serviramo v tople krožnike in ponudimo.