
Sirovi zasukanci
Sirovi zasukanci

Sestavine
- 100 g kremnega sira
- 2 žlici svežega pesta
- 320 g razvaljanega listnatega testa
- malo moke za pomokanje
- 1 stepeno jajce
Preberite tudi

Naš najboljši recept za domači prebranec
Prebranec mora biti vroč, sočen, mehek in z lepo zapečeno skorjico. Preizkusili smo številne recepte, a ta je naš favorit.

Pri Zotlarju v Bujah: v kraljestvu pice in brkinskih dobrot
Tokrat smo zavili proti morju in pri Divači zavili levo ter se ustavili na pici pri Zotlarju.

Štrirje okusni kolači brez glutena
Iščete sladice brez glutena? Ob mednarodnem dnevu celiakije razkrivamo 3 odlične recepte in opozarjamo na pasti skritega glutena v kuhinji.
Sestavine
- 100 g kremnega sira
- 2 žlici svežega pesta
- 320 g razvaljanega listnatega testa
- malo moke za pomokanje
- 1 stepeno jajce
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C. Kremni sir in pesto damo v skledo in dobro zmešamo.
Testo razvijemo na lahno pomokani delovni površini in ga po dolgem prerežemo na pol. Eno polovico premažemo z mešanico sira in pesta in pokrijemo z drugo polovico testa, da dobimo sendvič, ki ga po dolgem prerežemo na pol, da dobimo dva dolga pravokotnika. Vsak pravokotnik narežemo na kratke trakove, široke približno 1 cm. Vsak trak spiralasto zasukamo in položimo na pekač, obložen s papirjem za peko.
Spirale premažemo s stepenim jajcem in pečemo 20 do 25 minut, da narastejo in se zlato rjavo obarvajo.