
Testenine s smetanovim zeliščnim pestom
Presežke pesta lahko zamrznemo.
Testenine s smetanovim zeliščnim pestom
Presežke pesta lahko zamrznemo.

Sestavine
- 100 g mešanih svežih zelišč (npr. bazilika, peteršilj, meta, drobnjak, koper – kar koli je na voljo)
- 3 dl polnomastne kisle smetane ali crème fraîche
- 100 g sveže naribanega parmezana
- 100 g popraženih pinjol
- 50 g špagetov, linguin ali drugih testenin na osebo
- sol
- poper
- sveža zelišča, kisla smetana ali crème fraîche, nariban parmezan, popražene pinjole, ko postrežemo
Preberite tudi

Fina kuharska tehnika: sotiranje
Sotiranje pomeni hitro praženje hrane v vroči ponvi z uporabo majhne količine maščobe. Pa veste, s katero ponvijo boste prišli do najboljšega učinka?

Ideje za kosilo v manj kot 30 minutah: hitro, preprosto in nasitno
Zbirka hitrih receptov jedi, pripravljenih v manj kot pol ure. Za vse, ki iščete ideje za hitro, a kakovostno kosilo brez dolgčasa na krožniku.

Kiš - francoska pita, ki jo lahko prinesete na piknik
Pomlad nam ponuja celo vrsto dobrot, iz katerih lahko pripravimo izjemno okusne jedi, polne pomladne svežine in sočnosti.
Sestavine
- 100 g mešanih svežih zelišč (npr. bazilika, peteršilj, meta, drobnjak, koper – kar koli je na voljo)
- 3 dl polnomastne kisle smetane ali crème fraîche
- 100 g sveže naribanega parmezana
- 100 g popraženih pinjol
- 50 g špagetov, linguin ali drugih testenin na osebo
- sol
- poper
- sveža zelišča, kisla smetana ali crème fraîche, nariban parmezan, popražene pinjole, ko postrežemo
Postopek
Zelišča, smetano in parmezan damo v multipraktik in zmeljemo. Dodamo pinjole in meljemo le še toliko, da so samo grobo sesekljane. Izdatno solimo in popramo. Če imamo več pesta, kot ga potrebujemo, ga zamrznemo v modelčkih za ledene kocke ali pa ga v majhnih porcijah zavijemo v prosojno gospodinjsko folijo.
Testenine skuhamo po navodilih na embalaži, tako da so še al dente. Odcedimo jih in zmešamo s svežim pestom. Če imamo zamrznjen pesto, damo kocko ali dve (na osebo) v lonec, v katerem so se kuhale testenine, po njih stresemo odcejene testenine, jih pokrijemo s pokrovko in pustimo 10 minut. Pesto zmešamo s testeninami in posujemo s parmezanom, pinjolami in še več zelišči.