
Svinjske zarebrnice z limonovim ješprenjem
Svinjske zarebrnice z limonovim ješprenjem

Sestavine
- 4 svinjske zarebrnice brez kosti
- 2 žlici rdečega vinskega kisa
- 2 strta stroka česna
- 1 žlica sončničnega olja
- 1 manjša čebula
- 1 žlička koriandrovih semen
- 200 g ješprenjčka
- 6 dl vroče piščančje jušne osnove
- 4 vejice limonovega timijana
- 100 g listov mlade špinače
- sok in lupina 1 limone

To je sadež, ki ga je vredno imeti poleti v kuhinji
Če ste se že znašli pred rezino limete, iz katere niste mogli iztisniti več kot le nekaj kapljic soka, niste edini. Marsikoga limete spravijo ob živce, naša bralka nas je vprašala, zakaj je temu tako.

Slastne kombinacije sira in zelenjave, ki vedno navdušujo
Polnjen slan kolaček ali pečene jajčevce lahko ponudite kot zanimive predjedi.

Naredite preprosto bogato domačo majonezo
Zakaj bi kupovali majonezo, če jo lahko res preprosto pripravite doma? Sledite našim fotografijam korak za korakom in na pikniku presenetite z domačo majonezo.
Sestavine
- 4 svinjske zarebrnice brez kosti
- 2 žlici rdečega vinskega kisa
- 2 strta stroka česna
- 1 žlica sončničnega olja
- 1 manjša čebula
- 1 žlička koriandrovih semen
- 200 g ješprenjčka
- 6 dl vroče piščančje jušne osnove
- 4 vejice limonovega timijana
- 100 g listov mlade špinače
- sok in lupina 1 limone
Postopek
S timijanovih vejic osmukamo lističe. Svinjino nadevamo v plitko posodo, dodamo kis in česen, premešamo, da se svinjina prekrije z marinado, in pustimo na sobni temperaturi približno 10 minut. Medtem v ponvi segrejemo olje, dodamo koriandrova semena, drobno nasekljano čebulo in pražimo 3 do 4 minute, da se čebula zmehča.
Dodamo ješprenjček in pražimo še kakšno minuto, nato prilijemo jušno osnovo in priložimo timijanove lističe. Zavremo, pokrijemo in kuhljamo 30 do 35 minut, da se ješprenjček zmehča in popije vso tekočino.
Segrejemo ponev z rebrastim dnom ali žar in zarebrnice pečemo na vsaki strani 5 minut, da se lepo obarvajo in do konca spečejo. Medtem v ješprenjček vmešamo oprano špinačo, limonov sok in lupino ter jed razdelimo na krožnike. Postrežemo z zarebrnicami.