Švedske mesne kroglice

Svenska Köttbullar

Švedske mesne kroglice

Svenska Köttbullar

Čas priprave 55 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 8 sendvičev
Oznake
mleto meso
Deli recept
recipe_image.jpg

Sestavine

mesne kroglice

  • 300 g mletega mešanega mesa (govejega in svinjskega)
  • 50 g krušnih drobtin
  • 1 žlička kuminovih ali janeževih semen
  • 1 stepeno jajce
  • 3 žlice zrnate gorčice
  • 1 žlica tekočega medu
  • naribani muškatni orešek
  • sol
  • poper
  • 1–2 žlici sončničnega olja za cvrenje
  • 2 žlici belega vinskega kisa
  • 1 žlica drobnega rjavega sladkorja
  • ⅓ kumare
  • 1 žlica nasekljanega kopra
  • 4 štručke ali dolga, tanka bageta
  • kozarec brusnične omake ali džema

Preberite tudi

Sestavine

mesne kroglice

  • 300 g mletega mešanega mesa (govejega in svinjskega)
  • 50 g krušnih drobtin
  • 1 žlička kuminovih ali janeževih semen
  • 1 stepeno jajce
  • 3 žlice zrnate gorčice
  • 1 žlica tekočega medu
  • naribani muškatni orešek
  • sol
  • poper
  • 1–2 žlici sončničnega olja za cvrenje
  • 2 žlici belega vinskega kisa
  • 1 žlica drobnega rjavega sladkorja
  • ⅓ kumare
  • 1 žlica nasekljanega kopra
  • 4 štručke ali dolga, tanka bageta
  • kozarec brusnične omake ali džema

Postopek

1

Vse sestavine za mesne kroglice zmešamo skupaj, dobro začinimo ter jih nato oblikujemo v kroglice v velikosti orehov. Če se nam mudi, jih za 30 minut zamrznemo, da se dobro sprimejo, če pa imamo več časa, jih pustimo v hladilniku 24 ur.

2

Pečico segrejemo na 220 °C. Kroglice povaljamo v olju na pladnju za peko, nato jih 20 minut pečemo, da lepo porjavijo in so dobro pečene.

3

Ko so mesne kroglice že skoraj pečene, v skledi zmešamo kis in sladkor, da se sladkor raztopi, nato vmešamo na tanko narezano kumaro in nasekljan koper.

4

Če uporabimo štručke, jih razpolovimo, da naredimo majhne sendviče, če imamo bageto, jo narežemo na 5 cm dolge kose. Kruh prerežemo in ga premažemo z malo brusnične omake. Dodamo kumare in 2 ali 3 mesne kroglice. Sendviče razporedimo po krožniku in postrežemo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.